ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο Λάρνακας: Απεργούν για 24 ώρες οι καθαρίστριες

Νοσοκομείο Λάρνακας: Απεργούν για 24 ώρες οι καθαρίστριες

Αφήνουν κάτω τις σκούπες στις 27 Φεβρουαριου οι καθαρίστριες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Έπειτα από Έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων του Τμήματος Εσωτερικής Καθαριότητας του νοσοκομείου, αποφασίστηκε όπως κατέλθουν σε 24ωρη στάση εργασίας.

Σημειώνεται πως το Τμήμα χρειάζεται επειγόντως άλλες 20 καθαρίστριες για να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μετά τη λειτουργία της νέας πτέρυγας το 2020. Η άρνηση όμως του ΟΚΥΠΥ να προβεί σε προσλήψεις έχει επιβαρύνει το υφιστάμενο προσωπικό με τεράστιο φόρτο εργασίας σε βαθμό που οι καθαρίστριες δεν μπορούν να πάρουν καν άδειες ανάπαυσης.

Η επίσημη ανακοίνωση των συντεχνιών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Γενική Συνέλευση των ωρομίσθιων εργαζομένων του Τμήματος Εσωτερικής καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με στόχο την συζήτηση και την λήψη απόφασης για την λήψη μέτρων λόγω των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων υποστελέχωσης του Τμήματος.

Η απόφαση των Συντεχνιών ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ για σύγκληση γενικών συνελεύσεων αλλά και η ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων για λήψη απεργιακών μέτρων είναι αποτέλεσμα της απαράδεκτης καθυστέρησης, της απροθυμίας και της ατολμίας του ΟΚΥπΥ να προχωρήσει σε μέτρα που θα επιλύσουν τα προβλήματα σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό.

Η ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων είναι για πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 27 Φεβρουαρίου.

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις από το 2020, έτος κατά το οποίο το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας έχει επεκταθεί με την δημιουργία καινούργιας πτέρυγας η οποία στεγάζει το φυσιοθεραπευτήριο, τα εξωτερικά ιατρεία, το τμήμα αιμοκάθαρσης, τον σταθμό αιμοληψίας και την τράπεζα αίματος προειδοποιούσαν με συνεχείς παρεμβάσεις τους προς τον ΟΚΥπΥ ,όμως δυστυχώς αγνοήθηκαν παντελώς από τον Οργανισμό με αποτέλεσμα τα προβλήματα στελέχωσης να διογκώνονται και να διαιωνίζονται.

Ο φόρτος εργασίας που αναλαμβάνουν καθημερινά σε συνδυασμό με την άρνηση του Οργανισμού να εγκρίνει άδειες ανάπαυσης στο Τμήμα Εσωτερικής Καθαριότητας του Νοσοκομείου Λάρνακας μας αναγκάζουν να λάβουμε δυναμικά μέτρα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top