ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 700 διαζύγια τον χρόνο σε κάθε επαρχία της Κύπρου - Πόσα καταχωρίστηκαν από την αρχή του 2024

Πάνω από 700 διαζύγια τον χρόνο σε κάθε επαρχία της Κύπρου - Πόσα καταχωρίστηκαν από την αρχή του 2024

Οκτακόσια διαζύγια καταχωρίζονται ετησίως σε κάθε επαρχία της Κύπρου, ενώ από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουν καταχωριστεί σχεδόν 400 αιτήσεις διαζυγίου, αναφέρθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία συνήλθε τη Δευτέρα για να ξεκινήσει τη συζήτηση για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός διαζευγμένων. 

Οι εν λόγω αναφορές έγιναν από εκπρόσωπο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ), η οποία ανέφερε στα μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι πάσχει η διαδικασία είσπραξης των διατροφών.

Εισηγήθηκε επιπλέον να αλλάξει η διαδικασία έκδοσης φυλακιστηρίου, η οποία είναι χρονοβόρος, σημειώνοντας ότι τα 2/3 των φυλακιστηρίων εκδίδονται όταν ένας γονιός αναγκάζεται να καταφύγει σε αυτή την οδό όταν ο άλλος γονιός για δικούς του λόγους δεν καταβάλλει διατροφή.

Ακόμη, είπε ότι το 80% των νομικών αρωγών απορρίπτεται από τα οικογενειακά δικαστήρια, παρότι υπάρχει κονδύλι, το οποίο δεν εξαντλείται.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ζήτησε από τον ΠΔΣ να καταθέσει τροπολογία για να δουν τα μέλη της Επιτροπής αν μπορούν να τη συζητήσουν και την προωθήσουν στην Ολομέλεια. 

Σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ρίτα Σούπερμαν, ανέφερε ότι τα προβλήματα των διαζευγμένων αυξάνονται και δεν επιλύονται, αφού χάνονται και υποβαθμίζονται μέσα στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας, προσθέτοντας ότι η διαδικασία είσπραξης της διατροφής παίρνει από 1,5 μήνα μέχρι και 7 χρόνια.

Ακόμη, εξέφρασε την ελπίδα ότι τα νομοσχέδια για το οικογενειακό δίκαιο, που εκκρεμούν εδώ και χρόνια, να διευθετούν τα θέματα των μονογονιών και να παρουσιαστούν το συντομότερο ενώπιον της Επιτροπής Νομικών.

Σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, η ανεξάρτητη βουλευτής, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, είπε ότι τα διαζύγια αυξάνονται πάρα πολύ, προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε εθνική στρατηγική για το θέμα, ίσως και για την πρόληψη των διαζυγίων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκεΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top