ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση έργων για αντιμετώπιση υπερπληθυσμού στις Κεντρικές - Δημιουργούνται 240 νέες θέσεις

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση έργων για αντιμετώπιση υπερπληθυσμού στις Κεντρικές - Δημιουργούνται 240 νέες θέσεις

Την ολοκλήρωση της αναβάθμισης και μετατροπής των εγκαταστάσεων του Κέντρου Καθοδήγησης Εξωιδρυματικής Απασχόλησης και Αποκατάστασης σε ανοιχτή φυλακή, καθώς και τη δημιουργία του Νέου Κέντρου Καθοδήγησης Εξωιδρυματικής Απασχόλησης και Αποκατάστασης ανακοίνωσε σήμερα το Τμήμα Φυλακών.

Πρόκειται ουσιαστικά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, για το πρώτο μέρος της πρώτης φάσης των έργων μέσα στα πλαίσια της πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για άμεσες λύσεις στα προβλήματα υπερπληθυσμού που αντιμετωπίζει το Τμήμα Φυλακών.

Στην ανακοίνωση το Τμήμα Φυλακών τονίζει ότι με αυτές τις κτηριακές μετατροπές, συνεχίζεται η αναβάθμιση και η μετατροπή του κτηρίου στο οποίο στεγαζόταν μέχρι σήμερα η ανοιχτή φυλακή, σε κλειστή φυλακή, υποδεικνύοντας ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών θα δημιουργηθούν 240 περίπου νέες θέσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε σημαντική απάμβλυνση του προβλήματος του υπερπληθυσμού το οποίο σήμερα οι φυλακές αντιμετωπίζουν.

Σημειώνεται δε πως οι νέες αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις, δημιουργούνται σύμφωνα με όλα τα πρότυπα ασφάλειας και με όλες τις συστάσεις των ευρωπαϊκών και διεθνών κανονισμών και θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν τους κρατούμενους, σε συνθήκες που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ θα μπορούν να προσφέρονται σε αυτούς προγράμματα κοινωνικών, ψυχολογικών και εκπαιδευτικών παρεμβάσεων αλλά και προγραμμάτων κοινωνικής επανένταξης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το όλο εγχείρημα αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως εντός του τρέχοντος έτους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μονή Αββακούμ: Τα έγγραφα που επιδόθηκαν στις εκκλησιαστικές αρχές και τα αιτήματα των δικηγόρων των μοναχών

Μονή Αββακούμ: Τα έγγραφα που επιδόθηκαν στις εκκλησιαστικές αρχές και τα αιτήματα των δικηγόρων των μοναχών

Συνέχεια στις εξελίξεις με την υπόθεση της Μονής Αββακούμ, καθώς σήμερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δικηγόρος των μοναχών, Δρ. Αναστάσιος Βαβούσκος δόθηκαν συγκεκριμένα έγγραφα στις αρμόδιες εκκλησιαστικές αρχές 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top