Υπ. Γεωργίας για τον Ακάμα: «Είμαι απόλυτα δεσμευμένη στη διαφάνεια και εν ευθέτω χρόνω θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις»

Υπ. Γεωργίας για τον Ακάμα: «Είμαι απόλυτα δεσμευμένη στη διαφάνεια και εν ευθέτω χρόνω θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις»

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και η έκθεση της Αd-Hoc Επιτροπής για τα οδικά έργα της πρώτης φάσης στον Ακάμα, ανέφερε η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, δρ Μαρία Παναγιώτου, σημειώνοντας ότι αναμένεται να ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο «όχι αργότερα από τα μέσα Μαρτίου», όντας «απόλυτα δεσμευμένη στη διαφάνεια».

«Για τα ζητήματα που αφορούν το Εθνικό Δασικό Πάρκο (ΕΔΠ) Ακάμα, ακολουθούμε τις οδηγίες που προκύπτουν από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 20ής Δεκεμβρίου 2023, σχετικά με τις αλλαγές στην υλοποίηση των έργων του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) του ΕΔΠ Ακάμα» αναφέρεται σε γραπτή δήλωση της Υπουργού, η οποία προσθέτει ότι αυτό γίνεται «μέσα στο πνεύμα και τη φιλοσοφία του ΣΑΑ».

Λέει ακόμη ότι η έκθεση της Αd-Hoc Επιτροπής αναμένεται εντός των επόμενων ημερών και «ως εκ τούτου, θα ενημερώσω το Υπουργικό Συμβούλιο για τις λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται στην απόφαση του Υπουργικού της 20ής Δεκεμβρίου, καθώς και για τις δικές μου αποφάσεις σχετικά με τη Διοικητική Έρευνα ακολουθώντας όλες τις νενομισμένες διαδικασίες, και όχι αργότερα από τα μέσα Μαρτίου».

«Είμαι απόλυτα δεσμευμένη στη διαφάνεια και εν ευθέτω χρόνω θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις. Θα ακολουθήσω όλες τις νενομισμένες διαδικασίες και εκεί και όπου τεκμηριώνονται ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν» αναφέρει καταληκτικά η κ. Παναγιώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE