ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ από την Ολλανδία «Η επίσκεψη αυτή επαναβεβαιώνει ότι οι δύο χώρες μας απολαμβάνουν ιδιαίτερες εγκάρδιες σχέσεις»

ΠτΔ από την Ολλανδία «Η επίσκεψη αυτή επαναβεβαιώνει ότι οι δύο χώρες μας απολαμβάνουν ιδιαίτερες εγκάρδιες σχέσεις»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα, στο Παλάτι Huis ten Bosch, στη Χάγη, της Ολλανδίας, με τον Βασιλιά της χώρας Willem-Alexander.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε τη συνάντηση με τον Βασιλιά σήμερα το απόγευμα, στο πλαίσιο της μονοήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Ολλανδία.

Κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Παλάτι, άγημα απέδιδε τιμές και στη συνέχεια έτυχε υποδοχής από τον Βασιλιά Willem-Alexander με τον οποίο παρακάθισαν σε συνάντηση.

Τη συνάντηση απασχόλησαν, ανάμεσα σε άλλα, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, θέματα που αφορούν την ανταλλαγή εμπειριών Κύπρου και Ολλανδίας στα θέματα διαχείρισης υδάτων, ένα θέμα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τον Βασιλιά της Ολλανδίας, καθώς και ζητήματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας, όπως το Μέλλον της Ευρώπης.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών του Παλατιού.

Στο βιβλίο επισκεπτών του Παλατιού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα:

«Είναι με πραγματική χαρά που επισκέπτομαι το Βασίλειο της Ολλανδίας, για πρώτη φορά υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκλογή μου. Είναι, επίσης, μεγάλη τιμή να συναντώμαι με την Α.Μ. Βασιλέα Willem-Alexander εδώ στο Παλάτι Huis ten Bosch.

Η επίσκεψη αυτή επαναβεβαιώνει ότι οι δύο χώρες μας απολαμβάνουν ιδιαίτερες εγκάρδιες και φιλικές σχέσεις, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε επίπεδο ευρωπαϊκό και πολυμερές.

Είμαι προσωπικά υπερήφανος που οι δύο χώρες μας, κράτη μέλη της κοινής μας ευρωπαϊκής οικογένειας, είναι προσηλωμένες στη διατήρηση των κοινών παγκόσμιων και αναντικατάστατων αρχών και αξιών, ένα γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς.

Είμαι, επίσης, ευτυχής διότι με την επίσκεψη μου σήμερα στη Χάγη και τη συνάντηση μου με τον Μεγαλειότατο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πώς μπορούμε να δώσουμε περισσότερη ώθηση στις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας για την περαιτέρω ενίσχυση τους προς όφελος των λαών μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου τηςLIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top