ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επανατοποθέτηση του Κυπριακού ζητά σε υπόμνημα η Αδούλωτη Κερύνεια

Επανατοποθέτηση του Κυπριακού ζητά σε υπόμνημα η Αδούλωτη Κερύνεια

Υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων απέστειλε η Αδούλωτη Κερύνεια, προειδοποιώντας για τους κινδύνους στο Κυπριακό και ζητώντας επαναξιολόγηση της κατάστασης και επανατοποθέτηση του Κυπριακού για να "διεκδικήσουμε δυναμικά το δίκαιο μας όπως αυτό καθορίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και όχι όπως το υπαγορεύουν οι αποικιοκράτες και ένας βάρβαρος κατακτητής".

Πρέπει να απαιτήσουμε, αναφέρει, μεταξύ άλλων, αποχώρηση χωρίς όρους, περιορισμούς και χρονοδιαγράμματα όλων των Τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της άσκησης εξουσίας και κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο και αποκατάσταση της δημογραφικής κατάστασης που ίσχυε το 1974 και η οποία είχε μέχρι τότε φυσιολογικά διαμορφωθεί δια μέσου των αιώνων.

"Αφού αποκατασταθούν με τον πιο πάνω τρόπο όλες οι παραβιάσεις της Διεθνούς Νομιμότητας που προκάλεσε η Τουρκική εισβολή και κατοχή, τότε ο ελεύθερος πλέον Κυπριακός Λαός, ακολουθώντας τις Δημοκρατικές Διαδικασίες που προνοούνται στο Διεθνές Δίκαιο θα μπορεί να προχωρήσει στην αναθεώρηση του Ζυριχικού Συντάγματος της Δημοκρατίας, αποκαθιστώντας σε αυτό τις Δημοκρατικές αρχές και αξίες που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία ενός ευνομούμενου Δημοκρατικού Κράτους" καταλήγει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διαμαρτυρήθηκαν για τον θάνατο του νεαρού αλλοδαπού στη Λεμεσό - «Συγνώμη Anisur» - Δείτε φωτογραφίες

Αφαιρέθηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος από ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ με οδηγίες Σιζόπουλου - Ποιος ο λόγος

Στις φλόγες καφετέρια στη Λευκωσία - Ζημιές και σε παρακείμενα διαμερίσματα - Δείτε φωτογραφία

Έτσι θα προστατευθείς από τα δηλητηριώδη φίδια - Συμβουλές από το Υπ. Γεωργίας

«Ξύπνησαν» νωρίς τα κουνούπια - Οι λόγοι, τα πιο επικίνδυνα είδη και τα μέτρα πρόληψης

Γέμισαν οι βρεφοκομικοί σταθμοί λόγω του σχεδίου επιδότησης διδάκτρων – Ποιες προτάσεις εξετάζει η Κυβέρνηση

Σοφία Χατζηπαντελή: Ποζάρει στο Instagram φορώντας μόνο ένα διάφανο κορμάκι - Δείτε φωτογραφίαΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

Την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από κοινές δράσεις και ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και δυνατοτήτων υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στη διάρκεια δείπνου εργασίας ομάδας ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, που παρέθεσαν χθες βράδυ στη Βιέννη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel και ο Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Karl Nehammer.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top