Επαναπρόσληψη δεσμοφυλάκων ζητά η Συντεχνία Ισότητα

Επαναπρόσληψη δεσμοφυλάκων ζητά η Συντεχνία Ισότητα

Το πρόβλημα στις Κεντρικές Φυλακές δεν είναι πρόσφατο, αλλά υφίσταται εδώ και χρόνια και είναι καλά γνωστό στο Υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωση του – απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αναφορικά με τη στελέχωση των Κεντρικών Φυλακών το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα, κάνοντας λόγο για «σοβαρή δυσχέρεια στην κάλυψη των βαρδιών και αδυναμία αποτελεσματικής και ασφαλούς φύλαξης των κρατουμένων».

Το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της Ισότητας αναφέρει ότι η πρόσφατη μη ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου συναδέλφων έρχεται να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο αυτή την ήδη τεταμένη κατάσταση, υποδεικνύοντας ότι η λήξη των συμβολαίων ήταν γνωστή εδώ και μήνες στο Υπουργείο, το οποίο έπρεπε να είχε μεριμνήσει προ πολλού για τη λύση του προβλήματος.

«Είναι η θέση μας ότι οι δεκατρείς συνάδελφοί μας ορισμένου χρόνου πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι την πλήρωση των μόνιμων θέσεων» προστίθεται, με τη συντεχνία να ζητά από το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα σε επαναπρόσληψη των συναδέλφων, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν δυσάρεστα περιστατικά λόγω έλλειψης προσωπικού."

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Έντονος διπλωματικός πυρετός βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό, με τη Λευκωσία να στρέφει πλέον το βλέμμα στην Άγκυρα και να αναμένει τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας. Η επόμενη φάση των προσπαθειών, για επανέναρξη των συνομιλιών. φαίνεται να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο η Τουρκία θα επιλέξει να ανταποκριθεί στα μηνύματα που μεταφέρονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE