ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαδόπουλος και Ε.Θεοχάρους: Συζήτησαν τη νέα προσπάθεια στο Κυπριακό

Ν. Παπαδόπουλος και Ε.Θεοχάρους: Συζήτησαν τη νέα προσπάθεια στο Κυπριακό

Συνάντηση με την πρώην Ευρωβουλευτή και πρώην Βουλευτή, Δρ Ελένη Θεοχάρους είχε σήμερα Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Συνεργασία για Σταθερότητα» που έχει αναλάβει το ΔΗΚΟ ενόψει της νέας προσπάθειας των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε την Δρα Θεοχάρους για μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανέφερε ότι, «μέσα στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που αναπτύξαμε πραγματοποιούμε επαφές με σημαντικές προσωπικότητες με τις οποίες επιθυμούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς για τις εξελίξεις στο εθνικό μας θέμα».

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο του Κυπριακού, «μια περίοδο που δυστυχώς διαπιστώνουμε καθημερινά τη συνεχιζόμενη τουρκική αδιαλλαξία και επεκτατικότητα. Αλλά από την άλλη», συνέχισε, «μετά από μια μακρά περίοδο στασιμότητας, έχουμε τις πρώτες θετικές πρωτοβουλίες, την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για μια ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό και τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών η οποία θα επισκεφτεί την Κύπρο για να έχει επαφές και με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, σημείωσε επίσης πως είναι σωστό «να στηρίξουμε αυτές τις πρωτοβουλίες και θεωρούμε ότι η ανταλλαγή απόψεων με διάφορες προσωπικότητες που είχαν ενασχόληση στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είναι θετική ως προς την συνδιαμόρφωση μιας συλλογικής προσπάθειας έτσι ώστε να περάσουν οι σωστές θέσεις.»

Από την πλευρά της η κ. Θεοχάρους ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για την πρόσκληση να συζητήσουν τα τεκταινόμενα όσον αφορά το Κυπριακό και αναφέροντας ότι «οι άνθρωποι που αγωνιούν σε αυτό τον τόπο για την πορεία του Κυπριακού δυστυχώς όσο περνά ο καιρός λιγοστεύουν», χαρακτήρισε «σημαντικές τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρχει ένας συντονισμός για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη βελτίωση των προοπτικών επίλυσης του κυπριακού προβλήματος».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση στο Ισραήλ: Αποκαταστάθηκαν οι πτήσεις από και προς Κύπρο – Όλες οι πληροφορίες

Από πυροβόλο όπλο ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί σε οικία στο Φρέναρος - Δεν υποψιάζεται κανένα ο 36χρονος

Νέα απάτη με αποστολή μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα - Τι να προσέξετε

Πόλος έλξης η Κύπρος αλλά…μειώθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό - Οι μεγαλύτερες αγορές και τα ποσά που ξόδεψαν

Έχεις φάρμακα που θες να πετάξεις; Θα μπορείς σε κάδους στα φαρμακεία - Ποια θα εξαιρούνταιLIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

LIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, αναρωτώμενος αν το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top