ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάθε το ποσό ετήσιας επιβάρυνσης που αναλογεί ανα πολίτη από την εφαρμογή φορολογικής μεταρρύθμισης

Μάθε το ποσό ετήσιας επιβάρυνσης που αναλογεί ανα πολίτη από την εφαρμογή φορολογικής μεταρρύθμισης

Η πορεία υλοποίησης του έργου για τον Ολοκληρωμένο Φορολογικό Μετασχηματισμό αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο συζήτησης κατά τη δεύτερη συνάντηση του έργου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, η ομάδα του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσίασε τα ευρήματα από την μελέτη που διεξήχθη για τις οικονομικές επιπτώσεις και τις οικονομετρικές εκτιμήσεις της πράσινης φορολογίας στις διάφορες εισοδηματικές τάξεις και ομάδες πληθυσμού με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα του ΚΟΕ, η μέση ετήσια επιβάρυνση ανά πολίτη από την εφαρμογή της μεταρρύθμισης θα ανέλθει στα €121, ενώ αναφορικά με τα προσδοκόμενα έσοδα, υπολογίζεται για το 2024 ότι η επιβολή φόρου €0,05 ανά λίτρο (συν ΦΠΑ) σε καύσιμα μεταφοράς θα αποφέρει συνολικά έσοδα ύψους €52 εκατ., εκ των οποίων €19 εκατ. θα προέλθουν από επιχειρήσεις και €33 εκατ. από νοικοκυριά.

Το Υπουργείο αναφέρει επίσης πως παρουσιάστηκαν και τα ανάλογα αντισταθμιστικά μέτρα για την ουδετερότητα της υπό αναφορά φορολογίας και μετριασμό των επιπτώσεών της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής

ΠτΔ: Αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top