ΥΓΕΙΑ

Η «άγνωστη» στάση του σεξ που τελικά όλοι έχουν δοκιμάσει - Είναι η πιο δημοφιλής στην αναζήτηση της Google

Η «άγνωστη» στάση του σεξ που τελικά όλοι έχουν δοκιμάσει - Είναι η πιο δημοφιλής στην αναζήτηση της Google

Σύμφωνα με το History Channel και άλλες πηγές, οι απαρχές του πρέτσελ (Pretzel ή Brezel στο γερμανικά), του πασίγνωστου αλμυρού κουλουριού που έχουμε ταυτίσει με τη βαυαρική παράδοση, εντοπίζονται στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας κάπου στον 7º αιώνα, στην ανάγκη μιας τροφής ιδανικής για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή ή την παρασκευή μιας λιχουδιάς για επιβράβευση των παιδιών που μάθαιναν τις προσευχές τους.

Περισσότερα από 1400 χρόνια μετά -και ποιος να το ‘λεγε στον δυτικό καθολικό κλήρο- το πρέτσελ απέκτησε νέα δημοτικότητα και όχι για γαστρονομικούς λόγους. Σύμφωνα με το Google Trends, η στάση πρέτσελ βρέθηκε στην κορυφή των διαδικτυακών αναζητήσεων για σεξουαλικές στάσεις σε 14 πολιτείες των ΗΠΑ. Κατά την δημοφιλή ως φαίνεται στάση -και μάλλον άγνωστη «γνωστή» σε πολλούς και πολλές-, το άτομο που βρίσκεται από κάτω ξαπλώνει στο πλάι, ενώ το άτομο από πάνω γονατίζει, καβαλώντας το κάτω πόδι του/της συντρόφου και κρατώντας το άλλο, επιτρέποντας έτσι βαθύτερη διείσδυση.

Σύμφωνα με τους ειδήμονες, η στάση πρέτσελ προσφέρεται για ρομαντικές διαθέσεις και οικειότητα, όπως το ιεραποστολικό, μπορεί ωστόσο να είναι ζωώδης και πρωτόγονη, κατά τον τρόπο του doggy style. Περισσότερες πληροφορίες για αυτήν τη στάση δίνουν ο sex therapist Δρ Ian Kerner, Ph.D. και η ειδική σε θέματα σεξ Ashley Cobb.

Τα υπέρ και τα κατά

«Η στάση πρέτσελ είναι επιτρέπει τη βαθύτερη διείσδυση» εξηγεί η Cobb, χαρακτηρίζοντάς την ιδανική για παρτενέρ με μεγάλη διαφορά ύψους. Έπειτα, συμπληρώνει ο Δρ Kerner, προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων για παιχνίδι με το στήθος ή την κλειτορίδα της συντρόφου με τα χέρια ή ακόμα και με ερωτικά βοηθήματα.

Η «βαθιά οπτική επαφή» κατά τον Δρ Kerner, είναι το σημαντικότερο ατού της στάσης, καθώς προάγει την οικειότητα αλλά επιτρέπει και τη μεταφορά της έντασης που έχει το βλέμμα στη συνουσία και την απογείωση έτσι της σεξουαλικής εμπειρίας.

Στα κατά οι ειδικοί συγκαταλέγουν την επιδεξιότητα που απαιτείται από τους συντρόφους στην πάνω πλευρά και την άβολη ίσως στάση για τους παρτενέρ κάτω έτσι όπως θα πρέπει να έχουν στρίψει τον κορμό τους, και πιθανώς επώδυνη αν δεν αντέχουν τη βαθιά διείσδυση ή έχουν κάποιο πρόβλημα όπως πόνο στο ισχίο. Αντίστοιχα, μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στους παρτενέρ από πάνω αν έχουν θέματα πόνου με την πλάτη.

Έπειτα, μάλλον θα απογοητεύσει τα άτομα που θέλουν γρήγορες εναλλαγές, εκτός αν δεν έχουν πρόβλημα να αφιερώσουν λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω για να «ξεμπλέξουν» τα κορμιά τους για την επόμενη στάση. Άλλωστε, η στάση επιδέχεται προσαρμογές, όπως αλλαγή στη γωνία διείσδυσης αν οι παρτενέρ από κάτω φέρουν τα γόνατα πιο κοντά στο στήθος τους, αλλά και στην ένταση της πράξης αν αγκιστρώσουν το πόδι πίσω γύρω τους παρτενέρ ώστε να ελέγχουν την κίνηση.

Τρία tips για τους αρχάριους

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια καλή σκέψη θα ήταν οι σύντροφοι να δοκιμάσουν και τις δύο πλευρές για να βρουν ποια προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση και έπειτα:

- οι παρτενέρ που ξαπλώνουν ανάσκελα να βρουν τη θέση του σώματος που νιώθουν ανετότερα
- αν αποζητούν διέγερση της κλειτορίδας, να επικεντρωθούν περισσότερο στην κίνηση της λεκάνης
- για περισσότερη ποικιλία, δοκιμή της στάσης πρέτσελ σε διαφορετικά έπιπλα όπως ο καναπές ή το τραπέζι της τραπεζαρίας.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top