ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναγερμός από τα παλιά: Η ηγετική ομιλία της Αννίτας - Αιχμές στην προηγούμενη ηγεσία-Πυρά στο ΑΚΕΛ -Τα μηνύματα στον Νίκο Χριστοδουλίδη

Συναγερμός από τα παλιά: Η ηγετική ομιλία της Αννίτας - Αιχμές στην προηγούμενη ηγεσία-Πυρά στο ΑΚΕΛ -Τα μηνύματα στον Νίκο Χριστοδουλίδη

Ένας ΔΗΣΥ διαφορετικός, που δεν είχε καμία σχέση με τα όσα βίωσε το κόμμα από τις προεδρικές εκλογές μέχρι σήμερα, εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου, κατά το οποίο επικυρώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, για τις ευρωεκλογές.

Μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, έστειλε ηχηρά μηνύματα προς πάσαν κατεύθυνση και κυρίως προς την προηγούμενη ηγεσία του ΔΗΣΥ. «Από σήμερα να αφήσουμε στην άκρη οποιαδήποτε αντιπαράθεση» ανέφερε μεταξύ άλλων, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κλείσει το κεφάλαιο της εσωστρέφειας που ταλαιπώρησε το κόμμα το τελευταίο διάστημα. Η Αννίτα Δημητρίου ωστόσο δεν έμεινε μέχρι εκεί, υποδεικνύοντας με νόημα πως, «ο ΔΗΣΥ δεν είναι κτήμα κανενός και καμιάς».

«Σέβομαι και τιμώ όλους και όλες για την εμπιστοσύνη που δείξατε στη νέα ηγεσία αλλά δεν μπορεί να αναμένετε από εμάς να κουβαλήσουμε στην πλάτη μας αμαρτίες και βαρίδια του οποιουδήποτε. Αποφασίσατε να αλλάξετε γενιά, δώσατε τα κλειδιά, δώστε μας και τις ευκαιρίες να εργαστούμε για να προχωρήσουμε, χωρίς να σημαίνει ότι δεν σας χρειαζόμαστε δίπλα μας σε αυτήν την προσπάθεια. αλλά δεν θα πληρώσουμε τις αμαρτίες οποιουδήποτε». Οι εγωισμοί σημείωσε και οι αντιπαραθέσεις, δεν είναι πρόβλημα των πολιτών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, στην καθημερινότητά τους.

Φόβος για άνοδο του ΕΛΑΜ

Θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα με αφορμή την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και στην Κύπρο, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως αυτό το οποίο επιζητούμε είναι μία Ευρώπη που θα στέκεται ανάχωμα στη διάβρωση που επιχειρούν οι ακραίες, αντιδημοκρατικές, εξτρεμιστικές, απολυταρχικές, επικίνδυνες επιλογές, καλλιεργώντας τον φόβο και σπέρνοντας τη μισαλλοδοξία. Μία Ευρώπη, που θα μπορεί να αναχαιτίσει την παραπληροφόρηση και τη ρητορικη μίσους.

Πυρά στο ΑΚΕΛ

Η Αννίτα Δημητρίου αναφερόμενη στο ΑΚΕΛ υπενθύμισε πως όταν το κόμμα της Αριστεράς έβγαινε στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα ΕΟΚ-ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, ο ΔΗΣΥ διαμόρφωνε πολιτικές και χάραζε στρατηγικές για μια Κύπρο εντός της Ευρώπης, δίνοντας διπλωματικές μάχες για μια Κύπρο που να μην είναι απομονωμένη από τον φυσικό της χώρο. Ασφαλώς σημείωσε, πολιτικές δυνάμεις που αναθεμάτισαν και δαιμονοποιούσαν την Ευρώπη αλλάζουν ρότα και επιδιώκουν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο εντός του Ευρωκοινοβουλίου, υποδεικνύοντας με νόημα ότι θα πρέπει να επιχειρήσουν να απαλλαγούν και από τα στερεοτυπικά τους δογματικά κατάλοιπα. Κάλεσε το ΑΚΕΛ να καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και να αναγνωρίσει ότι το καθεστώς Πούτιν, θα πρέπει να λογοδοτήσει για τον θάνατο Ναβάλνι, ενώ για την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, κάλεσε το κόμμα της αριστεράς, να αναγνωρίσει ότι την έκρηξη στη Μέση Ανατολή πυροδότησε η βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.

Ζήτησε σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κάλεσε από το βήμα του συνεδρίου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου, «για να δούμε πώς σπάζουμε το αδιέξοδο με μια κοινή στρατηγική» ενώ την ίδια ώρα άφησε αιχμές για την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά,«κάθε άλλη στρατηγική αν υπάρχει, μας απομακρύνει από τον στόχο μας».

«Έριξε το γάντι» στον Νίκο Χριστοδουλίδη

Αν και επέλεξε να μην ασκήσει κριτική στη διακυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, η Αννίτα Δημητρίου επανέλαβε ότι ο ρόλος του ΔΗΣΥ είναι όπως είπε, «να ελέγχουμε την κυβέρνηση, να δίνουμε λύσεις και να εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσει» στέλνοντας το μήνυμα πως ο ΔΗΣΥ δεν θα σταθεί εμπόδιο στην πρόοδο και στην ανάπτυξη. Την ίδια ώρα,έριξε το γάντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας πως δεν εμποδίζεται από κανένα να κυβερνήσει. Το Σύνταγμα είπε είναι σαφές,φτάνει να βρει τον τρόπο να το κάνει, με αποτελεσματικότητα και επάρκεια.

Στόχος η πρωτιά

Αναφερόμενη στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, η Αννίτα Δημητρίου έστειλε μήνυμα νίκης, λέγοντας πως ο ΔΗΣΥ διεκδικεί και θα κρατήσει την πρωτιά.
Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ είναι οι, Χρίστος Αγγελίδης, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Λουκάς Φουρλάς, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, Χριστιάνα Ξενοφώντος και Ελένη Σταύρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top