Τελείται σήμερα το εθνικό μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου

Τελείται σήμερα το εθνικό μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου

Τελείται το πρωί της Κυριακής στην Ιερά Μονή Μαχαιρά το εθνικό μνημόσυνο του ήρωα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959, Γρηγόρη Αυξεντίου, ο οποίος φονεύθηκε από τους Άγγλους στο κρησφύγετό του στις 3 Μαρτίου 1957.

Τον επιμνημόσυνο λόγο θα πει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ, ανάμεσα σε άλλους επισήμους, το παρών της θα δώσει στο μνημόσυνο και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

H πραγματοποίηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την 1η Δεκεμβρίου 2025, αποτελεί μια στιγμή ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας για τη χώρα μας, καθώς εντάσσεται στην τελική προετοιμασία ενόψει της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 και σηματοδοτεί την αναγνώριση του ρόλου και της συμβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE