Τελείται σήμερα το εθνικό μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου

Τελείται σήμερα το εθνικό μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου

Τελείται το πρωί της Κυριακής στην Ιερά Μονή Μαχαιρά το εθνικό μνημόσυνο του ήρωα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959, Γρηγόρη Αυξεντίου, ο οποίος φονεύθηκε από τους Άγγλους στο κρησφύγετό του στις 3 Μαρτίου 1957.

Τον επιμνημόσυνο λόγο θα πει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ, ανάμεσα σε άλλους επισήμους, το παρών της θα δώσει στο μνημόσυνο και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Σε ένα νέο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, επιχειρεί να σύρει η τουρκική πλευρά, τη διαδικασία στο Κυπριακό, την ώρα που ο ΟΗΕ προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το παράθυρο για επανέναρξη των συνομιλιών. Οι δηλώσεις του κατοχικου ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, σε συνδυασμό με τις διαφορετικές αναγνώσεις για τον ρόλο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αποκαλύπτουν ότι πίσω από τη συζήτηση για την 5+1 παραμένει το βασικό πρόβλημα: η απουσία κοινής πολιτικής αφετηρίας για το Κυπριακό.