ΥΓΕΙΑ

Τρεις φράσεις που θέλει να ακούσει κάθε παιδί από τους γονείς του

Τρεις φράσεις που θέλει να ακούσει κάθε παιδί από τους γονείς του

Δεν υπάρχει πιο γλυκιά φράση. Πολλές φορές, όμως, το «σ΄αγαπώ» από έναν γονιό σε ένα παιδί, μπορεί να μην είναι αρκετό και να θέλει να ακούσει κι άλλα πράγματα από εκείνον.

«Είμαι εδώ για να μου μιλήσεις όποτε θέλεις»

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει πάντα ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τα παιδιά, σε κάθε ηλικία. Πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να μοιραστούν με τους γονείς τους όσα θέλουν, ειδικά τις δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και να μη φοβούνται ότι θα υποστούν αρνητικές συνέπειες από εκείνους, αν ανοίξουν το στόμα τους.

«Καμιά φορά κάνω κι εγώ λάθη»

Η υπομονή ενός γονιού μπορεί να εξαντληθεί κάποια στιγμή και να φωνάξει στο παιδί του χωρίς λόγο ή να κάνει κάτι το οποίο δεν συνηθίζει, με αποτέλεσμα το παιδί να τρομάξει και να κλειστεί στον εαυτό του, χάνοντας έστω και προσωρινά την αίσθηση της ασφάλειας. Η διαβεβαίωση από έναν γονιό προς ένα παιδί ότι έχει κάνει λάθος και ότι το παιδί δεν φταίει είναι πολύ σημαντική για την αυτοπεποίθησή του.

«Να είσαι όπως θέλεις»

Η αποδοχή του παιδιού για αυτό που είναι αποτελεί τον ορισμό της αγάπης. Όταν ένας γονιός αφήνει το παιδί του να ανακαλύψει τον πραγματικό του εαυτό, να τα βρει μαζί του, να κάνει όσα θέλει – αρκεί να μην το βλάψουν – και να αναπτυχθεί ψυχολογικά, το αποτέλεσμα είναι μία προσωπικότητα που στέκεται γερά στα πόδια της.

 ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top