ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Όσα πρέπει να προσέξετε για να μην «την πατήσετε» - Πληροφορηθείτε σωστά και «μην αφήσετε κάτι στην τύχη»

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Όσα πρέπει να προσέξετε για να μην «την πατήσετε» - Πληροφορηθείτε σωστά και «μην αφήσετε κάτι στην τύχη»

Το σχέδιο επιδότησης φωτοβολταϊκά για όλους τέθηκε ήδη σε ισχύ και θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην επίλυση του προβλήματος της εξεύρεσης του κόστους της αρχικής επένδυσης.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, στο πλαίσιο της πληροφόρησης και της ορθής ενημέρωσης των καταναλωτών, καλεί τους καταναλωτές όπως πριν συμβληθούν με κάποιο εγκαταστάτη να ζητήσουν και να ενημερωθούν τα πιο κάτω:

Προδιαγραφές πλαισίων:

1. Τις προδιαγραφές των πλαισίων και το χρονικό διάστημα της εγγύησης τους.

2. Το ποσοστό και το χρονικό διάστημα της εγγυημένης απόδοσης τους.

3. Να πληροφορηθείτε κατά πόσο υπάρχει εγγύηση πέραν των εφτά χρόνων που προβλέπεται στο σχέδιο επιδότησης και αν αυτή η εγγύηση περιλαμβάνει τόσο το κόστος των υλικών, όσο και το κόστος των εργατικών.

Στην αγορά σήμερα προσφέρονται εγγυήσεις και πέραν των εφτά χρόνων. Προδιαγραφές μετατροπέων (Inverters).

Να πληροφορηθείτε:

1. Αν οι μετατροπείς περιλαμβάνουν βελτιστοποιητές (optimizers). Οι βελτιστοποιητές είναι πολύ χρήσιμοι στις περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα σκίασης των πλαισίων.

2. Αν παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης της παραγωγής από απόσταση (τηλεμετρία).

3. Αν υπάρχει σύστημα αποτροπής εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περίπτωση κάποιου προβλήματος.

4. Το χρονικό διάστημα της εγγύησης του μετατροπέα.

5. Αν υπάρχει εγγύηση πέραν των εφτά χρόνων που προβλέπεται στο σχέδιο επιδότησης και αν αυτή η εγγύηση περιλαμβάνει τόσο το κόστος των υλικών, όσο και το κόστος των εργατικών.

Αγαπητοί καταναλωτές,

Μη αφήσετε κάτι στην τύχη. Αποφασίζετε για μια μεγάλη επένδυση με μέση διάρκεια 15 χρόνων. Στην αγορά προσφέρονται προϊόντα που μπορούν να διαφέρουν αισθητά μεταξύ τους. Κάνετε τη δική σας έρευνα ή ακόμα αν μπορείτε, συμβουλευτείτε κάποιο ειδικό. Η επιλογή του εγκαταστάτη δεν πρέπει να γίνει τυχαία, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεοLIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top