ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Όσα πρέπει να προσέξετε για να μην «την πατήσετε» - Πληροφορηθείτε σωστά και «μην αφήσετε κάτι στην τύχη»

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Όσα πρέπει να προσέξετε για να μην «την πατήσετε» - Πληροφορηθείτε σωστά και «μην αφήσετε κάτι στην τύχη»

Το σχέδιο επιδότησης φωτοβολταϊκά για όλους τέθηκε ήδη σε ισχύ και θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην επίλυση του προβλήματος της εξεύρεσης του κόστους της αρχικής επένδυσης.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, στο πλαίσιο της πληροφόρησης και της ορθής ενημέρωσης των καταναλωτών, καλεί τους καταναλωτές όπως πριν συμβληθούν με κάποιο εγκαταστάτη να ζητήσουν και να ενημερωθούν τα πιο κάτω:

Προδιαγραφές πλαισίων:

1. Τις προδιαγραφές των πλαισίων και το χρονικό διάστημα της εγγύησης τους.

2. Το ποσοστό και το χρονικό διάστημα της εγγυημένης απόδοσης τους.

3. Να πληροφορηθείτε κατά πόσο υπάρχει εγγύηση πέραν των εφτά χρόνων που προβλέπεται στο σχέδιο επιδότησης και αν αυτή η εγγύηση περιλαμβάνει τόσο το κόστος των υλικών, όσο και το κόστος των εργατικών.

Στην αγορά σήμερα προσφέρονται εγγυήσεις και πέραν των εφτά χρόνων. Προδιαγραφές μετατροπέων (Inverters).

Να πληροφορηθείτε:

1. Αν οι μετατροπείς περιλαμβάνουν βελτιστοποιητές (optimizers). Οι βελτιστοποιητές είναι πολύ χρήσιμοι στις περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα σκίασης των πλαισίων.

2. Αν παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης της παραγωγής από απόσταση (τηλεμετρία).

3. Αν υπάρχει σύστημα αποτροπής εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περίπτωση κάποιου προβλήματος.

4. Το χρονικό διάστημα της εγγύησης του μετατροπέα.

5. Αν υπάρχει εγγύηση πέραν των εφτά χρόνων που προβλέπεται στο σχέδιο επιδότησης και αν αυτή η εγγύηση περιλαμβάνει τόσο το κόστος των υλικών, όσο και το κόστος των εργατικών.

Αγαπητοί καταναλωτές,

Μη αφήσετε κάτι στην τύχη. Αποφασίζετε για μια μεγάλη επένδυση με μέση διάρκεια 15 χρόνων. Στην αγορά προσφέρονται προϊόντα που μπορούν να διαφέρουν αισθητά μεταξύ τους. Κάνετε τη δική σας έρευνα ή ακόμα αν μπορείτε, συμβουλευτείτε κάποιο ειδικό. Η επιλογή του εγκαταστάτη δεν πρέπει να γίνει τυχαία, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top