ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απέρριψαν αίτηση παιδιού για Ε.Ε.Ε με εκ γενετής αναπηρία - «Έξω φρενών» η Αγαπητού - Όσα είπε η θεία του 2χρονου

Απέρριψαν αίτηση παιδιού για Ε.Ε.Ε με εκ γενετής αναπηρία - «Έξω φρενών» η Αγαπητού - Όσα είπε η θεία του 2χρονου

Απέρριψαν την αίτηση για ΕΕΕ παιδιού με εκ γενετής αναπηρία. Τους είχαν 15 μήνες στο περίμενε.

Το εν λόγω περιστατικό δημοσιοποίησε η εκπομπή «Alpha Καλημέρα» με την Κατερίνα Αγαπητού φανερά εκνευρισμένη για το σύστημα εξέτασης αιτήσεων.

Η θεία του παιδιού, Άννα Κυριάκου μίλησε στην εκπομπή, αναφέροντας πως το 2 χρονών κοριτσάκι, έχει γεννηθεί με ατροφία πέντε δακτύλων και ότι από το Μάρτιο του 2022 η οικογένεια έχει κάνει την αίτηση για όσα δικαιούται να λαμβάνει το παιδί. Όπως αναφέρει η θεία, το παιδί τον Νοέμβριο του 2022 πέρασε από ιατροσυμβούλιο όπου έκρινε ότι υπάρχει σοβαρής μορφής κινητική εκ γενετής αναπηρία και ότι δικαιούται μέσα σε άλλα το Ε.Ε.Ε.

Δεκαπέντε μήνες μετά και ύστερα από πολλές προσπάθειες επικοινωνίας, η αρμόδια Υπηρεσία, ενημέρωσε την οικογένεια ότι υπάρχουν ελλιπή στοιχεία. Κάτι το οποίο διαψεύδει η οικογένεια.

«Ζητώ το αυτονόητο για το δικαίωμα τούτου του μωρού που στο μέλλον θα έχει χίλια δυο προβλήματα. Έχω τα χαρτιά όλα και μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας ότι λείπαν στοιχεία. Απαράδεκτο και αδικία».

Εν συνεχεία ο παιδίατρος της οικογένειας, Αργύρης Αργυρίου αναφέρει «Δεν μπορεί ένα κράτος που πρέπει να στηρίζεται στις ηθικές αξίες να μην στέκεται αρωγός στους γονείς , όταν έχουν ένα παιδί με αυτή την αναπηρία».


Στην συζήτηση παρευρέθηκε και ο Νίκος Κέττηρος Βουλευτής ΑΚΕΛ ο οποίος γνωρίζει την περίπτωση της οικογένειας και ανέφερε: «Οι γραφειοκρατικές υπηρεσίες ταλαιπωρούν την οικογένεια», ενώ αποκάλυψε πως ο ίδιος επικοινώνησε με την Διευθύντρια του Υφ.Πρόνοιας και η οποία υποσχέθηκε να δει το θέμα.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής

ΠτΔ: Αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top