ΔΙΕΘΝΗ

Μέση Ανατολή: Έληξαν χωρίς πρόοδο οι συνομιλίες για νέα εκεχειρία, λέει η Χαμάς

Μέση Ανατολή: Έληξαν χωρίς πρόοδο οι συνομιλίες για νέα εκεχειρία, λέει η Χαμάς

Χωρίς ιδιαίτερη πρόοδο ολοκληρώθηκσν οι διαπραγματεύσεις για νέα εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από την Κυριακή, σύμφωνα με την πλευρά της Χαμάς.

Όπως είπε ανώτερος αξιωματούχος της οργάνωσης στο πρακτορείο Reuters, οι συνομιλίες έληξαν χωρίς να επιτευχθεί κάποια σημαντική εξέλιξη. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Χαμάς παρουσίασε την πρότασή της στους διαμεσολαβητές και τώρα περιμένει την απάντηση των Ισραηλινών.

«Ο Νετανιάχου δεν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία. Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο των Αμερικανών για να τον πιέσουν να καταλήξει σε συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, προσθέτοντας ότι είναι αδύνατο να επιτευχθεί συμφωνία χωρίς κατάπαυση του πυρός σε πρώτη φάση. Επίσης, σημείωσε ότι οι όμηροι είναι διασκορπισμένοι και κρατούνται από διαφορετικές ομάδες.

Δεν έχουν λήξει οι συνομιλίες, λένε στο Κάιρο

Την ίδια στιγμή, αιγυπτιακή πηγή δήλωσε στο Sky News ότι παρά τις δυσκολίες, δεν ευσταθεί η αναφορά για την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας στο Κάιρο.

Στα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και ότι η αντιπροσωπεία της Χαμάς θα παραμείνει για τουλάχιστον μία ακόμη ημέρα για να συνεχίσει τις συνομιλίες.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top