ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι επικρίσεις κατά του ΠτΔ και η επίσκεψη της Φον ντερ Λάιεν κυριαρχούν σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι επικρίσεις κατά του ΠτΔ και η επίσκεψη της Φον ντερ Λάιεν κυριαρχούν σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι επικρίσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας από την αντιπολίτευση σε σχέση με τα όσα ανέφερε στη διακαναλική συνέντευξή του, και η αντίδραση της Κυβέρνησης, η επίσκεψη στην Κύπρο της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το θέμα του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα, η πράσινη φορολογία, η απόρριψη από τη ΡΑΕΚ του αιτήματος της ΑΗΚ για αύξηση 6% στους λογαριασμούς για το ρεύμα, καθώς και η επίθεση κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι, είναι τα κύρια θέματα στον Τύπο την Πέμπτη.

«Τον μπαμπούλα ΔΗΣΑΚΕΛ ανέσυρε η κυβέρνηση», τιτλοφορεί το κύριο θέμα της η εφημερίδα «Αλήθεια», αναφερόμενη σε χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη. Γράφει ότι η Κυβέρνηση, "εκτεθειμένη από την αποτυχημένη διακαναλική του Πρόεδρου, επέλεξε τις πονηρές, πολιτικά, τοποθετήσεις". Αλλού, γράφει ότι η ΡΑΕΚ δεν αποδέχτηκε το αίτημα της ΑΗΚ για αύξηση 6% στους λογαριασμούς κατανάλωσης ρεύματος. Σε άλλο θέμα, γράφει για την πυραυλική επίθεση με στόχο την αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σημειώνοντας ότι είναι αδίστακτος ο ρωσικός στρατός.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Ετοιμάζεται να λύσει τους κάβους η ‘Αμάλθεια’», γράφει στο κύριο του θέμα ότι οι Ισραηλινοί έδωσαν την συγκατάθεσή τους για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας δια θαλάσσης στη Γάζα και θα ελέγχουν οι ίδιοι τα φορτία βοήθειας στο λιμάνι της Λάρνακας. Αλλού γράφει για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, και ότι δεν φαίνεται να έπεισε η προσπάθειά του να κρύψει τις αδυναμίες, την αναποτελεσματικότητα και τα λάθη της διακυβέρνησής του στην προψεσινή διακαναλική. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι αποφάσισαν να συντονιστούν Αστυνομία, ΜΟΚΑΣ και Τμήμα Τελωνείων, μετά τις διαπιστώσεις για κενά στον χειρισμό υποθέσεων μεταφοράς χρημάτων στην Κύπρο.

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Διπλό σοκ την Πρωταπριλιά», γράφει στο κύριο του θέμα ότι το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να ισχύσει από την 1η Απριλίου ο πράσινος φόρος των 5 σεντ, ενώ την ίδια μέρα επαναφέρονται τα 8 σεντ το λίτρο στον φόρο κατανάλωσης. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται σε περιπέτειες ξανά στα νοσοκομεία, αφού ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΝΟ ενημέρωσαν τον ΟΚΥπΥ, ότι δεν υπογράφουν το προσχέδιο συλλογικής σύμβασης, ενώ παρόμοια φαίνεται να είναι η αντίδραση των άλλων πέντε συντεχνιών. Αλλού, αναφέρεται στην ποινή φυλάκισης δυόμιση χρόνων σε 82χρονο που προστάτευσε την περιουσία του, όπως γράφει.

«Δίχτυ προστασίας ζητά η ΠΕΟ ενόψει της ‘φοροκαταιγίδας’», τιτλοφορεί το κύριο θέμα της η «Χαραυγή», και γράφει ότι η ΠΕΟ ζητά μέτρα για στήριξη μισθωτών, συνταξιούχων και ευάλωτων και φορολόγηση των υπερκερδών, και ότι καλείται η κυβέρνηση να αυξήσει το ΕΕΕ. Αλλού γράφει για κατάθεση από ΑΚΕΛ, έξι προτάσεων για μείωση των τιμών ηλεκτρισμού και για διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας. Σε άλλο θέμα γράφει για κομματική «ορφάνια», κατά το δοκούν Νίκου Χριστοδουλίδη, αφού προεκλογικά αυτή χρησιμοποιείτο ως πλεονέκτημα, ενώ μετεκλογικά ως μελανό σημείο.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», η οποία τιτλοφορεί το κύριο θέμα της, «Επίσκεψη φον ντερ Λάιεν για να συζητήσει για τον θαλάσσιο διάδρομο», αναφέρεται στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, για αυξανόμενη αναγνώριση της αξίας του θαλάσσιου διαδρόμου από την Κύπρο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Αλλού γράφει ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής κατανάλωσης. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η ομιλία του Προέδρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησής του ήταν μια προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top