ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπ. Δικαιοσύνης: Ανησυχία για το οργανωμένο έγκλημα - Νέες προσλήψεις Αστυνομικών εντός του 2024

Υπ. Δικαιοσύνης: Ανησυχία για το οργανωμένο έγκλημα - Νέες προσλήψεις Αστυνομικών εντός του 2024

Για το οργανωμένο έγκλημα στην Κύπρο μίλησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης, αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι εντός του 2024 θα γίνουν περίπου 400 προσλήψεις Αστυνομικών, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των Κύπριων πολιτών.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή του Σίγμα, «Πρωτοσέλιδο», ο Υπουργός Δικαιοσύνης, «το οργανωμένο έγκλημα είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και παρατηρείται έξαρση. Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ανά το παγκόσμιο μια αυξητική τάση στο κομμάτι αυτό».

«Στο επίπεδο του δικού μου Υπουργείου, έχουμε δημοσιοποιήσει διάφορα πρόσθετα μέτρα προκειμένου να υπάρξει βελτίωση», τόνισε ο κ. Χαρτσιώτης προσθέτοντας παράλληλα πως, «συνεπώς με τα δικά μας μέσα, προσπαθούμε μέσα από διάφορες διορθωτικές κινήσεις να αμβλύνουμε αυτή την κατάσταση».

Νέες προσλήψεις Αστυνομικών εντός του 2024

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, συνέχισε ο κ. Χαρτσιώτης, «είναι στο βαθμό των δυνατοτήτων μας, είναι να στελεχωθούν με τον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα σώματα ασφαλείας, είτε τα περίπολα, είτε η εμφάνιση των περιπολικών, ούτως ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας του Κύπριου πολίτη, καθώς επίσης και την αποτελεσματικότητα απέναντι στο έγκλημα».

«Εντός του 2024, θα προχωρήσουμε σε ένα σημαντικό αριθμό προσλήψεων της τάξεως των 400 περίπου αστυνομικών, προκειμένου να λύσουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το θέμα της υποστελέχωσης. Τα στελέχη είναι ικανά, είναι εκπαιδευμένα όμως, την ίδια ώρα ναι υπάρχουν ψέματα και προβλήματα που πρέπει να λύσουμε», είπε καταληκτικά ο Υπουργός.

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ξύπνησαν» νωρίς τα κουνούπια - Οι λόγοι, τα πιο επικίνδυνα είδη και τα μέτρα πρόληψης

Γέμισαν οι βρεφοκομικοί σταθμοί λόγω του σχεδίου επιδότησης διδάκτρων – Ποιες προτάσεις εξετάζει η Κυβέρνηση

«Σαν να μπαίνει» η άνοιξη: 4+1 «μαγικές» τοποθεσίες της Κύπρου, ειδικές για επίσκεψη αυτή την εποχή – Δείτε φωτογραφίες

Στο «πόδι» περιοχή στη Λεμεσό μετά από ισχυρή έκρηξη σε αυτοκίνητο - Καταστράφηκε ολοσχερώς

Στις φλόγες καφετέρια στη Λευκωσία - Ζημιές και σε παρακείμενα διαμερίσματα - Δείτε φωτογραφία

Τελευταία εξέλιξη για τον Δημήτρη Κόκοτα - «Του έκαναν τραχειοστομία»ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

Την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από κοινές δράσεις και ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και δυνατοτήτων υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στη διάρκεια δείπνου εργασίας ομάδας ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, που παρέθεσαν χθες βράδυ στη Βιέννη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel και ο Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Karl Nehammer.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top