ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται νέο σχέδιο Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω για κατοικίες: Τι θα καλύπτει και πότε αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή

Έρχεται νέο σχέδιο Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω για κατοικίες: Τι θα καλύπτει και πότε αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή

Έρχεται νέο σχέδιο για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.

Ήδη τα σχέδια που τρέχουν αυτή την περίοδο καταγράφουν μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες, κάτι το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί και με όσα σχέδια βρίσκονται «στον δρόμο».

Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε πως «βρίσκονται στα σκαριά δύο νέα σχέδια τα οποία αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων αντίστοιχα».

«Ετοιμαζόμαστε για νέο σχέδιο Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω για κατοικίες, το οποίο θα καλύπτει θερμομόνωση τοίχων και στοιχείων της φέρουσας κατασκευής όπως κολώνες, δοκούς, τοιχία, θερμομόνωση δαπέδων, στεγών, αντικατάσταση κουφωμάτων, μπαταρίες, σκίαστρα και φωτοβολταϊκά. Το κονδύλι για το σχέδιο αυτό είναι περίπου στα 30 εκατομμύρια ευρώ», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κύριος Παπαναστασίου σημείωσε πώς «θα υπάρχει και το Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βελτιστοποίηση της γραμμής παραγωγής του προϊόντος, αλλαγές ηλεκτρικών συσκευών από ενεργοβόρες σε πιο καλής κλάσεως καθώς και φωτοβολταϊκά»

«Για το συγκεκριμένο σχέδιο το κονδύλι θα φτάνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός, μεταξύ άλλων, εξήγησε ότι «ο οδηγός και για τα δύο αυτά σχέδια θα βγει τον Απρίλη του 2024 για να ξέρει ο κόσμος τι αναμένεται, ώστε να προετοιμαστεί, και μετά θα ακολουθήσει το σχέδιο πάνω στην ψηφιακή πλατφόρμα»

«Αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή μέσα στον Μάιο», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιώνΑυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top