Έρχεται νέο σχέδιο Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω για κατοικίες: Τι θα καλύπτει και πότε αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή

Έρχεται νέο σχέδιο Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω για κατοικίες: Τι θα καλύπτει και πότε αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή

Έρχεται νέο σχέδιο για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.

Ήδη τα σχέδια που τρέχουν αυτή την περίοδο καταγράφουν μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες, κάτι το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί και με όσα σχέδια βρίσκονται «στον δρόμο».

Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε πως «βρίσκονται στα σκαριά δύο νέα σχέδια τα οποία αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων αντίστοιχα».

«Ετοιμαζόμαστε για νέο σχέδιο Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω για κατοικίες, το οποίο θα καλύπτει θερμομόνωση τοίχων και στοιχείων της φέρουσας κατασκευής όπως κολώνες, δοκούς, τοιχία, θερμομόνωση δαπέδων, στεγών, αντικατάσταση κουφωμάτων, μπαταρίες, σκίαστρα και φωτοβολταϊκά. Το κονδύλι για το σχέδιο αυτό είναι περίπου στα 30 εκατομμύρια ευρώ», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κύριος Παπαναστασίου σημείωσε πώς «θα υπάρχει και το Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βελτιστοποίηση της γραμμής παραγωγής του προϊόντος, αλλαγές ηλεκτρικών συσκευών από ενεργοβόρες σε πιο καλής κλάσεως καθώς και φωτοβολταϊκά»

«Για το συγκεκριμένο σχέδιο το κονδύλι θα φτάνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός, μεταξύ άλλων, εξήγησε ότι «ο οδηγός και για τα δύο αυτά σχέδια θα βγει τον Απρίλη του 2024 για να ξέρει ο κόσμος τι αναμένεται, ώστε να προετοιμαστεί, και μετά θα ακολουθήσει το σχέδιο πάνω στην ψηφιακή πλατφόρμα»

«Αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή μέσα στον Μάιο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οδοφράγματα, περιβάλλον και ανταλλαγές αρχείων στην ατζέντα της τριμερούς

Οδοφράγματα, περιβάλλον και ανταλλαγές αρχείων στην ατζέντα της τριμερούς

Σε ρυθμούς τελικής προετοιμασίας για την τριμερή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδης, του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, και Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, στις 9 Νοεμβρίου φαίνεται να κινούνται οι τρεις πλευρές.

BEST OF TOTHEMAONLINE