ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες ζητά ανακωχή στη Γάζα και μαζική παράδοση βοήθειας

ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες ζητά ανακωχή στη Γάζα και μαζική παράδοση βοήθειας

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε σήμερα ανακωχή στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας καθώς και στη σύγκρουση στο Σουδάν καθώς ξεκινά το Ραμαζάνι, ο ιερός μήνας των μουσουλμάνων.

Ζήτησε επίσης την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και την άρση «όλων των εμποδίων για να διασφαλιστεί η παράδοση κρίσιμης βοήθειας με την ταχύτητα και τη μαζική κλίμακα που απαιτείται» στη Γάζα, όπου τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προειδοποιήσει ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού βρίσκεται στο χείλος του λιμού.

«Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο έχει κουρελιαστεί», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους. «Και η επαπειλούμενη ισραηλινή επίθεση στη Ράφα μπορεί να βυθίσει τους ανθρώπους της Γάζας σε έναν ακόμα βαθύτερο κύκλο κόλασης».

Πηγή: ert.news

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έστειλε μήνυμα για λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας ο ΠτΔ - Τι ξεκαθάρισε

Έστειλε μήνυμα για λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας ο ΠτΔ - Τι ξεκαθάρισε

Σαφές μήνυμα ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει με τις σωστές θεσμικές και νομικές διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την ομιλία του στην τελετή θεμελίωσης της νέας πανεπιστημιακής Σχολής του ΤΕΠΑΚ στην πόλη.

BEST OF TOTHEMAONLINE