ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λετυμπιώτης για Αββακούμ: «Αναμένουμε τις έρευνες να ολοκληρωθούν» - «Διερευνάται το δημοσίευμα» για τα πυρομαχικά της ΕΦ σε πλοίο

Λετυμπιώτης για Αββακούμ: «Αναμένουμε τις έρευνες να ολοκληρωθούν» - «Διερευνάται το δημοσίευμα» για τα πυρομαχικά της ΕΦ σε πλοίο

Το ερχόμενο Σάββατο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει ξανά συνάντηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της Ενημέρωσης του στα ΜΜΕ, ο Εκπρόσωπος ερωτηθείς πότε θα είναι η επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν είπε ότι η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ σε άλλη ερώτηση ανέφερε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε δείπνο στην κα Ολγκίν χθες βράδυ.

Ήταν ένα προσωπικό, άτυπο δείπνο μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κας Ολγκίν», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ΜΜΕ για πλοίο που μεταφέρει τόνους πυρομαχικών της Εθνικής Φρουράς και που βρίσκεται σταματημένο ανοικτά της Κύπρου, λόγω ζητημάτων σε άδειες εισαγωγής και εξαγωγής, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «διερευνάται το δημοσίευμα», προσθέτοντας ότι σε θέματα που αφορούν ευαίσθητα φορτία λαμβάνονται πρωτόκολλα, σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες για τέτοιες μεταφορές.

Σε ερώτηση για τις έρευνες σε σχέση με τη Μονή Αββακούμ, ο Εκπρόσωπος είπε «να αναμένουμε τις έρευνες να ολοκληρωθούν και όταν υπάρξουν τα όποια ευρήματα από τις έρευνες θα υπάρξει και ανάλογη τοποθέτηση».

Ερωτηθείς αν το κράτος ελέγχει και φορολογεί έσοδα που προέρχονται από διάφορες εκκλησιαστικές εκδηλώσεις, όπως μεταφορά ιερών λειψάνων ή τιμίων ζωνών και άλλα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «οι διαδικασίες που διέπουν εδώ και χρόνια και ιδιαίτερα οι σχέσεις της Εκκλησίας με το κράτος είναι γνωστές είτε όσον αφορά τις φορολογίες είτε τις διαδικασίες των πρωτοκόλλων που ακολουθούνται.

Αυτή τη στιγμή εγείρεται ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί και την κοινή γνώμη και την κοινωνία τις τελευταίες μέρες. Τα όσα αναφέρονται και μπορεί να ελλοχεύουν παραβίαση του ποινικού κώδικα και αυτά πρέπει να τα δούμε αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο τηςΚυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top