ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βλέπει ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ - Ζήτησε κοινή συνάντηση με τον Τατάρ ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Βλέπει ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ - Ζήτησε κοινή συνάντηση με τον Τατάρ ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Χωριστές συναντήσεις με τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ πραγματοποιεί σήμερα η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία επέστρεψε τη Δευτέρα στην Κύπρο, συνεχίζοντας την προσπάθεια για  επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Η συνάντηση με τον ΔΗΣΥ έκλεισε για την Τετάρτη. Εκτός από τα πολιτικά κόμματα, η κ. Ολγκίν θα έχει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με δημοσιογράφους και επιχειρηματίες.

Επιμένει σε δύο κράτη ο Τατάρ

Κατά την πρώτη μέρα των επαφών που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον Ερσίν Τατάρ, η κ. Ολγκίν κάλεσε τους δύο ηγέτες να αρχίσουν να σκέφτονται πέραν του κυπριακού, αφήνοντας να εννοηθεί πώς η συζήτηση θα μπορούσε να στραφεί προς τα ενεργειακά.

Ο Ερσίν Τατάρ στη συνάντηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ δεν άφησε κανένα παράθυρο αισιοδοξίας για επανέναρξη των συνομιλιών, επαναλαμβάνοντας τη θέση της τ/κ πλευράς για κυριαρχική ισότητα. Θα πρέπει είπε, να συμμορφωθούν με τα αιτήματά μας για κυριαρχική ισότητα και ισότιμο διεθνές καθεστώς, που προβλέπονται στη συμφωνία του 1960. 

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επανέλαβε στην κ. Ολγκίν την  ετοιμότητά του για διαπραγματεύσεις, βάσει του συμφωνημένου πλαισίου, ανοίγοντας και το ζήτημα της διασύνδεσης με τα ευρωτουρκικά, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να δηλώνει ότι έχει γίνει μια ανταλλαγή απόψεων.

Είμαστε έτοιμοι να επαναρχίσουν οι συνομιλίες αύριο, σημείωσε. Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε πως δεν έχει τεθεί οποιαδήποτε συζήτηση για χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ολγκίν ρωτήθηκε από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, ο οποίος όπως σύμφωνα με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ επανέλαβε τις θέσεις του Ερσίν Τατάρ, με «ήπιο» τρόπο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέση του για μια κοινή συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ ζητώντας από την κ. Ολγκίν να παρατείνει την παραμονή της στην Κύπρο.Τις επόμενες ημέρες αναμένεται νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ενώ  ο Ερσίν Τατάρ προσκάλεσε την κ. Ολγκίν σε ιδιωτικό δείπνο, την ερχόμενη Πέμπτη.

Πάντως, η Τ/κ πλευρά φαίνεται να ροκανίζει τον χρόνο μέχρι να παρέλθει το εξάμηνο χωρίς να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα φτάσει πιο κοντά στον στόχο που δεν είναι άλλος από την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Στις 10.30 η κ. Ολγκίν θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Στις 12.00 η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ θα συναντήσει τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ.

Στις 16.00 θα δει τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top