ΔΙΕΘΝΗ

Ντόναλντ Τραμπ: Από τώρα ονειρεύεται το επιτελείο του – Θέλει ως υπουργό Οικονομικών πάμπλουτο επενδυτή του TikTok

Ντόναλντ Τραμπ: Από τώρα ονειρεύεται το επιτελείο του – Θέλει ως υπουργό Οικονομικών πάμπλουτο επενδυτή του TikTok

Προτού καν μετακομίσει στον Λευκό Οίκο αναλαμβάνοντας τα ηνία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ οραματίζεται το υπουργικό του επιτελείο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Post επικαλούμενη έκθεση του δικτύου NBC, o τέως πρόεδρος των ΗΠΑ σκέφτεται να διορίσει τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή του TikTok Τζεφ Γιας ως υπουργό Οικονομικών.

Σε περίπτωση που στις εκλογές του Νοεμβρίου ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος νικήσει τον νυν Δημοκρατικό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, σχεδιάζει να αναθέσει το νευραλγικό υπουργείο στον διαχειριστή hedge fund Τζεφ Γιας.

Η επενδυτική εταιρεία του Γιας, Susquehanna International Group, έχει μερίδιο ύψους 15% στην ByteDance – την κινεζική μητρική εταιρεία του TikTok. Το προσωπικό μερίδιο του Γιας στην εταιρεία ανέρχεται στο 7% με την αξία του να υπολογίζεται σε περίπου 21 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το δίκτυο NBC News.

Ποια άλλα πρόσωπα βρίσκονται στο μυαλό του Ντόναλντ Τραμπ

Το πρακτορείο Bloomberg ήταν αυτό που πρώτο αποκάλυψε ότι ο 77χρονος Ντόναλντ Τραμπ θέλει να εντάξει στο υπουργικό του συμβούλιο τον Τζεφ Γιας.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι για το υπουργείο Οικονομικών, ο Τραμπ έχει στο μυαλό του και κάποια άλλα ονόματα, όπως ο ιδρυτής της Key Square Group LP, Σκοτ Μπέσεντ, και ο ιδρυτής της Paulson & Co., Τζον Πόλσον.

«Ο τέως πρόεδρος Τραμπ είναι επικεντρωμένος στις εκλογές, όχι στη στελέχωση της κυβέρνησης... Δεν έχουν γίνει συζητήσεις σχετικά με το ποιος θα διατελέσει υπουργός σε μία δεύτερη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Στίβεν Τσόινγκ, σύμβουλος της εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου Αμερικανού και πρόσθεσε:

«Ο Τραμπ θα επιλέξει τελικά τους καλύτερους για το υπουργικό του συμβούλιο προκειμένου να διορθώσει όλη τη ζημιά που έχει κάνει ο ανέντιμος Τζο Μπάιντεν στη χώρα μας».

Αναφορές για τηλέφωνα του Τζεφ Γιας για να μπλοκάρει τον νόμο κατά του TikTok

Η εφημερίδα New York Post ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Tζεφ Γιας, ένας δισεκατομμυριούχος, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τηλεφωνούσε προσωπικά σε κομματικά στελέχη της Βουλής των Αντιπροσώπων προκειμένου να μπλοκάρουν τη νομοθεσία που υποχρεώνει την ByteDance να πουλήσει το TikTok εντός έξι μηνών ή να αντιμετωπίσει την απαγόρευση της δημοφιλούς εφαρμογής κοινωνικών μέσων.

Το TikTok βρίσκεται εδώ και μήνες στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών, με πολλούς αξιωματούχους να εκτιμούν ότι η πλατφόρμα επιτρέπει στο Πεκίνο να κατασκοπεύει και να χειραγωγεί τους 170 εκατομμύρια χρήστες της στις ΗΠΑ, κάτι που η εταιρεία διαψεύδει κατηγορηματικά.

Η εταιρεία έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει ότι δεν έχει λάβει τέτοιου είδους αιτήματα από το Πεκίνο και τονίζει ότι ακόμη κι αν αυτό συμβεί, θα αρνηθεί να αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα χρηστών της.

Οι ΗΠΑ ζητούν από την πλατφόρμα να διακόψει τους δεσμούς της με την Κίνα

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έκαναν την Τετάρτη, ένα ακόμη βήμα προς την απαγόρευση του TikTok, μετά την υιοθέτηση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχεδίου που ζητεί από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να διακόψει τους δεσμούς του με την Κίνα.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την πλατφόρμα, αν και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Γερουσία, η έγκριση της οποίας είναι απαραίτητη προκειμένου να γίνει νόμος, δεν είναι βέβαιο. Από την πλευρά του το Πεκίνο διαβεβαίωσε ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τις κινεζικές επιχειρήσεις.

Το νομοσχέδιο αναγκάζει τη ByteDance, την κινεζική μητρική εταιρεία του TikTok, να πουλήσει την εφαρμογή σε διάστημα 180 ημερών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση αυτή θα τεθεί εκτός των διαδικτυακών καταστημάτων της Apple και της Google στις ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί επισήμως υποψήφιος αγοραστής. Εξάλλου είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η αξία του TikTok, κυρίως στην περίπτωση αναγκαστικής πώλησης της εφαρμογής.

Το 2020, η ByteDance είχε ορίσει τιμή τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ της είχε ζητήσει να πουλήσει την πλατφόρμα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αλλαγή στάσης από τον Τραμπ

Πολλές αμερικανικές πολιτείες και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχουν απαγορεύσει την εφαρμογή στα επίσημα τηλέφωνα των δημοσίων υπαλλήλων, επικαλούμενες κινδύνους για την εθνική ασφάλεια.

Την περασμένη Δευτέρα, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άλλαξε αιφνιδιαστικά στάση δηλώνοντας ότι είναι αντίθετος στην απαγόρευση του TikTok, κυρίως διότι κάτι τέτοιο θα ενισχύσει τη Meta, ιδιοκτήτρια του Facebook και του Instagram, την οποία έχει χαρακτηρίσει εχθρό του λαού.

Πάντως, ο ίδιος διαψεύδει τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες άλλαξε στάση επειδή ο μεγάλος επενδυτής του TikTok, Τζεφ Γιας, απείλησε να μην προσφέρει άλλες δωρεές στις προεκλογικές εκστρατείες του κόμματος.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top