Τουρκία: Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες - 16 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά

Τουρκία: Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες - 16 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, όταν φουσκωτό σκάφος που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε στα ανοικτά της βορειοδυτικής τουρκικής επαρχίας του Τσανάκκαλε (Δαρδανέλλια), μετέδωσε σήμερα το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ιλχαμί Ακτάς δήλωσε στο Anadolu πως τέσσερις μετανάστες διασώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, στις οποίες συμμετέχουν δέκα σκάφη της ακτοφυλακής, 2 ελικόπτερα, η ναυτονομία, η τουρκική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD) και η Εθνική Ιατρική Ομάδα Διάσωσης (UMKE).

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο φουσκωτό, δήλωσε ο κυβερνήτης στο Anadolu.

Ο δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός TRT μετέδωσε από την πλευρά του ότι περισυλλέχθηκαν 20 πτώματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες - Αναφορά σε «ξεκάθαρο πλάνο» για Βάσεις και μέτρα για οικονομία

ΠτΔ: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες - Αναφορά σε «ξεκάθαρο πλάνο» για Βάσεις και μέτρα για οικονομία

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στο θέμα που αφορά τις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, καθώς και στα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κρίση στην περιοχή, αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE