ΔΙΕΘΝΗ

«Bράζει» το Ρίο ντε Τζανέιρο: Στους 62,3 βαθμούς η αισθητή θερμοκρασία, απίστευτες εικόνες στις παραλίες - Βίντεο

«Bράζει» το Ρίο ντε Τζανέιρο: Στους 62,3 βαθμούς η αισθητή θερμοκρασία, απίστευτες εικόνες στις παραλίες - Βίντεο

Aντιμέτωπη με κύμα καύσωνα είναι η Βραζιλία, με τις παραλίες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο να κατακλύζονται από κόσμο.

Η βραζιλιάνικη εφημερίδα «O Globo», επισήμανε ότι η αισθητή θερμοκρασία στην πόλη και συγκεκριμένα στην περιοχή Guaratiba, στα δυτικά, έδινε την εντύπωση ότι έφτανε τους 62,3 ºC, λόγω και των υψηλών επιπέδων υγρασίας.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταρριφθεί το Σάββατο (16), στην ίδια περιοχή, με αίσθηση της θερμοκρασίας στους 60,1ºC, την υψηλότερη αισθητή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από το 2014, όταν άρχισαν να γίνονται αυτές οι μετρήσεις.

Ένας ισχυρός καύσωνας έπληξε αρκετές περιοχές της Βραζιλίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Alerta Rio, αναφέρει η βραζιλιάνικη εφημερίδα, η αισθητή θερμοκρασία επηρεάζεται από τη θερμοκρασία του αέρα, καθώς και από την υγρασία και τον άνεμο. «Γι' αυτό χρησιμοποιούμε τη θερμική αίσθηση για να υπολογίσουμε την ένταση του κρύου ή της θερμότητας που αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο σώμα».

Στις παραλίες οι κάτοικοι του Ρίο

Όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, για παράδειγμα, το ανθρώπινο σώμα τείνει να προσπαθεί να εξισορροπήσει τη θερμοκρασία του με την εφίδρωση. «Η εξάτμιση του ιδρώτα βοηθά στην ψύξη του σώματος και στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος. Ωστόσο, όταν η υγρασία είναι επίσης υψηλή, ο ιδρώτας δεν εξατμίζεται αποτελεσματικά, αυξάνοντας την αντιληπτή αίσθηση ζέστης», εξηγεί η υπηρεσία.

Η αίσθηση της θερμοκρασίας έφτασε επίπεδα ρεκόρ στο Ρίο ντε Τζανέιρο αυτό το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο, η αισθητή θερμοκρασία έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 60,1ºC στην Guaratiba, στη δυτική ζώνη της πόλης. Το νούμερο αυτό καταρρίφθηκε λίγο αργότερα, την Κυριακή, όταν καταγράφηκε ο εντυπωσιακός αριθμός των 62,3ºC. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Συστήματος Συναγερμού του Ρίο, ο καύσωνας που πλήττει τουλάχιστον πέντε πολιτείες της χώρας θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Κύμα καύσωνα στην Βραζιλία

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν αναμένεται να φέρουν ανακούφιση μέχρι την Πέμπτη, επισημαίνει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τη MetSul, το κέντρο του καύσωνα θα παραμείνει πάνω από τη βόρεια Αργεντινή και την Παραγουάη. Στην περιοχή αυτή αναμένονται μέγιστες θερμοκρασίες έως και 45 °C. Το κύμα θα επηρεάσει μέρος της νοτιοκεντρικής Βραζιλίας, όπου η θερμοκρασία σε ορισμένα σημεία στα νότια της χώρας θα ξεπεράσει τους 40ºC.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top