ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κατηγορήθηκε γραπτώς ο 44χρονος που έβρισε και επιτέθηκε σε αλλοδαπό - Αφέθηκε ελεύθερος

Κατηγορήθηκε γραπτώς ο 44χρονος που έβρισε και επιτέθηκε σε αλλοδαπό - Αφέθηκε ελεύθερος

Κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ο 44χρονος που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ρατσισμού, επίθεσης με πραγματική σωματική βλάβη, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου, εξύβριση και απειλή.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, χθες δόθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι περίπου 30–35 ανήλικα πρόσωπα αραβικής καταγωγής, τα οποία διαμένουν σε Δομή Ανηλίκων στην Πάφο, αναχώρησαν πεζοί με προορισμό την Πλατεία Κέννεντυ να διαμαρτυρηθούν ένεκα της επετείου έναρξης του εμφυλίου πολέμου στην Συρία πριν από 13 χρόνια.

Μέλη της ΑΔΕ Πάφου μετέβησαν, όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, στην Πλατεία Κέννεντυ και εντόπισαν τα πρόσωπα αυτά τα οποία διαμαρτύρονταν ειρηνικά. Με την πάροδο του χρόνου θαμώνες παρακείμενων υποστατικών, άρχισαν να διαμαρτύρονται για την εκεί παρουσία τους ενώ ξεκίνησαν και αντιπαραθέσεις.

Με την παρέμβαση της Αστυνομίας, δεν σημειώθηκε κάτι το πολύ σοβαρό και οι διαμαρτυρόμενοι αναχώρησαν, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολάου. Ανέφερε πως στη συνέχεια, ο 44χρονος, ο οποίος διαμαρτύρονταν προηγουμένως για την εκεί παρουσία των αλλοδαπών προσώπων, φέρεται να επιτέθηκε και να εξύβρισε αλλοδαπό, ηλικίας 47, ετών μόνιμο κάτοικο Πάφου, με ρατσιστικές φράσεις και επίσης τον χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο, προκαλώντας του πραγματική σωματική βλάβη. Ο 44χρονος συνελήφθη άμεσα από τους παριστάμενους Αστυνομικούς και τέθηκε υπό κράτηση, συμπλήρωσε. Ακολούθως κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαιοσύνης.

Εξάλλου σε δεύτερη περίπτωση δύο ανήλικοι που διαμένουν στην Δομή Ανηλίκων και οι οποίοι συνελήφθησαν για τα αδικήματα της οχλαγωγίας και πρόκλησης ζημιών, προσήχθησαν σήμερα, Τρίτη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διατάγματα κράτησης 7 ημερών.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, αφού οι διαμαρτυρόμενοι επέστρεψαν στη Δομή Ανηλίκων, 10–15 εξ αυτών φέρεται να οχλαγώγησαν και κρατώντας ξύλα και πέτρες προκάλεσαν ζημιές στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Δομής. Το επεισόδιο στην Δομή Ανηλίκων έληξε με την παρέμβαση της Αστυνομίας, ενώ εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον των δύο προσώπων, ηλικίας 15 και 16 χρόνων, οι οποίοι και συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα. Οι εξετάσεις για τις πιο πάνω υποθέσεις συνεχίζονται από την Αστυνομία Πάφου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Το πλοίο Jennifer αναχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι της Λάρνακας για την Γάζα, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης διευκρινίζοντας ότι μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top