ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λετυμπιώτης: Εντός των επόμενων ημερών θα αναχωρήσει το δεύτερο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα

Λετυμπιώτης: Εντός των επόμενων ημερών θα αναχωρήσει το δεύτερο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα

Εντός των επόμενων ημερών θα αναχωρήσει και το δεύτερο πλοίο από την Κύπρο με ανθρωπιστική βοήθεια προς τον ά μαχο πληθυσμό της Γάζας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος ερωτηθείς πότε θα αναχωρήσει το δεύτερο πλοίο από την Κύπρο με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, είπε ότι «το φορτίο έχει ήδη φορτωθεί στο δεύτερο πλοίο, έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που έχουν συμφωνηθεί. Υπάρχουν παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, ακόμη και οι καιρικές συνθήκες που θα πρέπει να είναι ευνοϊκές για να μπορέσει να αναχωρήσει το δεύτερο πλοίο. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται το δεύτερο πλοίο να αναχωρήσει για τη Γάζα. Είναι βεβαίως σχετική και η συνάντηση που θα συγκληθεί στην Κύπρο στις 21 Μαρτίου, με εκπροσώπους από 40 κράτη για τον απαραίτητο συντονισμό που επιβάλλεται για να μπορέσει αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας και να εντατικοποιηθεί και να αυξηθεί η ροή της, αλλά και να διασφαλιστεί αυτή η συνεχής ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας».

 

Σε ερώτηση σε ποιο επίπεδο θα γίνει η συνάντηση, ο Εκπρόσωπος απάντησε «σε τεχνοκρατικό επίπεδο», προσθέτοντας ότι «θα γίνει ανταλλαγή απόψεων ως προς την υλικοτεχνική υποστήριξη με την οποία μπορεί το κάθε κράτος να συνδράμει σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια. Τα μεγέθη της ανθρωπιστικής βοήθεια που σήμερα έχει ανάγκη ο άμαχος πληθυσμός στη Γάζα είναι τέτοια που χρειάζεται η συμβολή πολλών κρατών. Κανένα κράτος από μόνο του δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, πόσω μάλλον η Κύπρος».

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι στα 40 κράτη περιλαμβάνονται  κράτη που έχουν συνυπογράψει την Κοινή Διακήρυξη, που έχουν ήδη χαιρετίσει την υλοποίηση της πρωτοβουλίας και πολλά άλλα κράτη που έχουν πρόθεση να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

«Είναι ενδεικτικό το ότι προχθές κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αίγυπτο, σε μια ιστορική μέρα για τις σχέσεις Αιγύπτου και ΕΕ, ο Πρωθυπουργός του Βελγίου επιδίωξε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του μετέφερε την πρόθεση του Βελγίου να συμμετέχει και αυτό στην ‘Αμάλθεια΄», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.  

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάειΤο μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top