ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Πελεκάνος και ελεύθερη κατάΔΗΣΥ

Πελεκάνος και ελεύθερη κατάΔΗΣΥ

Σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, «οι φθηνοί τακτικισμοί του ΕΛΑΜ για πρόσκαιρη αλίευση ψήφων, ουσιαστικά ενισχύουν το ΑΚΕΛ». Ναι, έτσι σχολίασε η Πινδάρου το φιάσκο της προσχώρησης του πρώην πρώτου σε (αγκυλωτούς) σταυρούς αντιπροέδρου τους Μάριου Πελεκάνου στο ΕΛΑΜ, ούτε ένα χρόνο αφότου 9455 Συναγερμικοί τον έχρισαν με την ψήφο τους αντιπρόεδρο του κόμματος και μόλις ένα μήνα αφού τα βρόντηξε από τη θέση σαν κακομαθημένο νιάνιαρο επειδή δεν έκαναν το ίδιο και με το ευρωψηφοδέλτιο.

Μπροστά λοιπόν στο μεγαλύτερο ίσως PR disaster μετά το clusterfuck των προεδρικών εκλογών, ο ΔΗΣΥ αντέδρασε εξισώνοντας το ΕΛΑΜ με το ΑΚΕΛ θεωρώντας ότι το δεύτερο... επωφελείται από τις αλλαξοκωλιές Συναγερμικών στελεχών και ψηφοφόρων με το κυπριακό παράρτημα της μακαριστής Χρυσής Αυγής. «Στον Δημοκρατικό Συναγερμό γνωρίζουμε καλά τις αρχές και τις αξίες μας, και τι μας διακρίνει από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Με το ΕΛΑΜ, όπως και με το ΑΚΕΛ, μας χωρίζουν αγεφύρωτες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι ένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου (με την ιστορία και τους αγώνες του ΑΚΕΛ που συμφωνείς ή όχι μαζί τους δεν αμφισβητούνται) με τα κατακάθια του πολιτικού μας συστήματος, τους πρώην μπράβους του Μιχαλολιάκου και τους νυν της Μητρόπολης Ταμασού. Παραβλέποντας φυσικά το γεγονός ότι ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έχουν πολλά περισσότερα κοινά σε ότι αφορά το εθνικό μας θέμα απ’ ότι έχει ο πρώτος με τον πρώην συνεργάτη του το ΔΗΚΟ ή με το σπλάχνο τους τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Αλλά δεν είναι καιρός να τονίζουμε τα κοινά μας σημεία με το ΑΚΕΛ, έτσι δεν είναι; Όχι όταν κινδυνεύεις με ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων προς την ακροδεξιά του Κυρίου.

Όχι ρε σεις, δεν βρίσκονται σε πανικό οι άνθρωποι. Ιδέα σας.

Αυτό ακριβώς εννοούμε όταν λέμε πως ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Όταν η καλύτερη ιδέα που κατεβάζεις για την αντιμετώπιση μιας επικών διαστάσεων σκατοθύελλας είναι το name-dropping του ΑΚΕΛ απευθυνόμενος προφανώς στα ταπεινότερα ένστικτα του πλέον οπισθοδρομικού κομματιού της βάσης σου (και αυτό που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να σου την κάνει για το ΕΛΑΜ) δεν χρειάζεται να είσαι η Κασσάνδρα για να προβλέψεις την επερχόμενη τραγωδία. Βασικά, είσαι η τραγωδία. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευθυμήσαμε-κι-απόψε Δίπλαρος ανήγαγε τη φανφάρα σε τέχνη. «Μας λυπεί που κάποιοι πιθανόν να παίζουν το παιχνίδι του ΑΚΕΛ» είπε στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1 ενώ κληθείς να απαντήσει ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι, είπε «όλοι αυτοί που με την στάση και τις αποφάσεις τους προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο να είναι ο ΔΗΣΥ η πρώτη πολιτική δύναμη». Αποφάνθηκε... ο άνθρωπος που ακόμα επιμένει πως ο ΔΗΣΥ πρέπει να συγκυβερνήσει με τον άνθρωπο που τον γάμησε χωρίς σάλιο (ή έστω να τον κεράσει δείπνο πρώτα). Παιχνίδι του ΑΚΕΛ. Η προσχώρηση Πελεκάνου στο φυσικό του περιβάλλον. Κι αυτός ο τύπος είναι ο δεύτερος τη τάξει του ΔΗΣΥ. Διόλου παράξενο που η Πινδάρου συναγωνίζεται τελευταία τη Μονή Αββακούμ στην παραγωγή υλικού για σατιρικές εκπομπές (εντάξει, εκτός ίσως από το πορνό αν και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έτσι αυτό που τους έκανε ο Πελεκάνος).

Κρίμα που σε μια από τις πιο ζόρικες στιγμές της ιστορίας του (αν και μεταξύ μας, έχουμε χάσει το μέτρημα πόσες φορές το είπαμε αυτό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο) ο ΔΗΣΥ επιλέγει την απαρχαιωμένη πόλωση με την αριστερά. Το ΑΚΕΛ δεν χρειάζεται υπεράσπιση, παρά τα λάθη, τις παθογένειες, τις αστοχίες, την πανωλεθρία Χριστόφια, τα σφυροδρέπανα και τις εμμονές, παραμένει ένα από τα πιο υγιή κομμάτια της πολιτικής ζωής (αλλά και της κοινωνίας) με διαχρονικά σωστές θέσεις ειδικά σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνικής δικαιοσύνης και επαναπροσέγγισης στο εθνικό θέμα, ενώ στέκεται ως ένα από τα τελευταία αναχώματα απέναντι στον παραλογισμό της ακροδεξιάς που φαίνεται να έχει συνεπάρει το γαμημένο σύμπαν. Μιας ακροδεξιάς που ο Αναστασιαδικός ΔΗΣΥ γαλούχησε, ο Αβερωφικός παραχάιδεψε και ο τωρινός παραείναι χέστης να τισασεύσει. Και τώρα κλαίγονται ότι το φίδι που βγήκε από το αυγό στην πίσω αυλή τους γύρισε και τους δάγκωσε στον κώλο και προσπαθούν με το trashing του ΑΚΕΛ να κλείσουν την πόρτα του μαντριού ενώ στον φράχτη υπάρχει τρύπα που χωράει τριαξονικό.

Κι αν δεν ξυπνήσουν, αν δεν σταματήσουν να κυνηγούν φαντάσματα και να επιμένουν σε απολιθωμένα συνθήματα, αν δεν μπορέσουν να εμπνευστούν από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και επενδύσουν σε πραγματικά ευρωπαϊκές, φιλελεύθερες και ανθρωποκεντρικές αξίες, θα πάθουν ακόμα χειρότερα. Δεν κερδίζεις πόντους απέναντι στην ακροδεξιά όταν προσπαθείς να της μοιάσεις αλλά μόνο όταν σταθείς γενναία (και εμπράκτως) απέναντί της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top