ΥΓΕΙΑ

Α. Δημητρίου: «Καθοριστική στιγμή για τον ΔΗΣΥ οι εκλογές της 9ης Ιουνίου»

Α. Δημητρίου: «Καθοριστική στιγμή για τον ΔΗΣΥ οι εκλογές της 9ης Ιουνίου»

 

Τη θέση ότι οι διπλές εκλογές του Ιουνίου δεν είναι για τον ΔΗΣΥ απλώς ένας αγώνας για εξουσία αλλά, η καθοριστική στιγμή που θα δώσει στην παράταξη τη δύναμη για ν’ αναδείξει το όραμα της, τις αρχές και τις αξίες της, εξέφρασε η Πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου παρουσιάζοντας το βράδυ της Παρασκευής στην Επαρχιακή Συγκέντρωση Λευκωσίας του υποψήφιους του ΔΗΣΥ στους Δήμους και τις Σχολικές Εφορείες της Λευκωσίας για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν επίσης οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των κατεχόμενων Δήμων Αμμοχώστου και Κυθρέας.

Αναφέροντας ότι ο ΔΗΣΥ έχει πλάνο και στρατηγική και ότι δεν μένει αδρανής μπροστά στις προκλήσεις αλλά σηκώνει μανίκια αναλαμβάνοντας δράση, η Αννίτα Δημητρίου είπε ότι η παράταξη πορεύεται «με ορθολογισμό και χωρίς ανέφικτες λαϊκίστικες εξάρσεις, κατά την προσφιλή τακτική του ΑΚΕΛ, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά του κράτους», κάτι, όπως εξήγησε που είναι η ειδοποιός διαφορά του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έκανε λόγο για επιτεύγματα του κόμματος όπως η παράταση στην επιδότηση των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω των δυσχερών συνθηκών, η κατάθεση σχεδίου για στήριξη των συνοδών ασθενών στο εξωτερικό, η ενσωμάτωση στον προϋπολογισμό κονδυλίου €1 εκ. για την έναρξη λειτουργίας του Ινστιτούτου Καρκίνου, η κατάργηση του ετήσιου τέλους εταιριών ύψους 350 ευρώ, η μείωση της φορολογίας στους τόκους εισπρακτέους από 30% σε 17%, η επέκταση της άδειας μητρότητας σε 22 εβδομάδες και η κατάθεση της στοχευμένης πρότασης νόμου για το οικογενειακό αφορολόγητο εισόδημα έτσι ώστε να στηριχθούν οι οικογένειες με μεσαία εισοδήματα, οι οποίες πληρώνουν δυσανάλογα υψηλό φόρο και διαβεβαίωσε ότι έτσι θα συνεχίσει ο ΔΗΣΥ, επαναλαμβάνοντας ότι το διακύβευμα δεν είναι απλά άλλη μία εκλογική αναμέτρηση αλλά η επιβεβαίωση της δυναμικής παρέμβασης της παράταξης.

Σημείωσε ακολούθως πως ο ΔΗΣΥ δεν έχει άλλη επιλογή στις 9 Ιουνίου, παρά να απαντήσει με νίκη. «Το οφείλουμε πρώτα και πάνω από όλα σε εσάς, σε αυτό τον υπέροχο περήφανο κόσμο που στέκεται πάντα δίπλα μας. Αλλά και στη σπουδαία παρακαταθήκη που κληρονομήσαμε» ανέφερε.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια σε «έναν ανελέητο πόλεμο» που δέχεται ο ΔΗΣΥ, «ένα πόλεμο άνευ προηγουμένου» με «πυρά είναι συντονισμένα» από όλες τις πλευρές, για να πλήξουν το σπίτι μας, όπως είπε. «Να διαλύσουν όλα όσα με κόπο και μόχθο καταφέραμε. Όλα όσα με τόσες θυσίες θεμελιώσαμε και κτίσαμε μαζί, εδώ και τόσα χρόνια, μαζί με τον κόσμο μας. Μαζί με τα στελέχη μας» είπε.

«Ένας πόλεμος με δόλιους τρόπους και με απώτερο στόχο να χάσουμε την πρωτιά! Να αποδυναμωθούμε! Μέσα από ένα στημένο ρεύμα αλίευσης ψήφων από την ακροδεξιά, προς την αριστερά», πρόσθεσε.

«Και είναι κρίμα πραγματικά που κάποιοι από εμάς καταδέχονται να γίνονται όχημα στις πολιτικάντικες πρακτικές του ΕΛΑΜ ή να πέφτουν στην παγίδα της εκμετάλλευσης, η οποία ουσιαστικά ευνοεί και εξυπηρετεί μόνο το ΑΚΕΛ», σημείωσε.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι απέναντι στους σχεδιασμούς της υπονόμευσης και σε όσους θέλουν να μικρύνουν τον Δημοκρατικό Συναγερμό για να νιώσουν αυτοί πιο μεγάλοι, ο ΔΗΣΥ και ο κόσμος του πρέπει ν’ αντιτάξουν με σθένος τις αρχές και τις αξίες τους και να υπερασπιστούν την «οικογένεια» τους.

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι ΈΝΑΣ, αυτός που εσείς οι παλαιότεροι ιδρύσατε και εμείς οι νεότεροι κουβαλάμε το βάρος της ιστορίας του. Δεν έχει ούτε ρέπλικες, ούτε παρακλάδια. Και κανείς γνήσιος Συναγερμικός δεν πρέπει να επιτρέψει στον εαυτό του, ούτε δευτερόλεπτο αμφιταλάντευσης» ανέφερε η κ. Δημητρίου, υποδεικνύοντας ότι «σε αυτή τη μάχη η ψήφος μας είναι το δυνατότερο όπλο μας!» και καλώντας όλα τα στελέχη και ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ να παλέψουν μαζί με όλες τους τις δυνάμεις για να αντικρούσουν τις πολλαπλές επιθέσεις που δέχεται ο ΔΗΣΥ.

«Να απαντήσουμε λοιπόν ότι θα προχωρήσουμε, θα προχωρήσουμε ναι με όραμα και αποφασιστικότητα, να εξελίσσουμε τις πόλεις μας στη νέα εποχή, ν’ αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας, να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες και την εξυπηρέτησή μας, να προστατεύουμε όσους το έχουν ανάγκη, να αναπτύσσουμε την τοπική οικονομία, να αναδεικνύουμε την ταυτότητα και τον πολιτισμό μας» ανέφερε, προσθέτοντας πως «λογάριασαν λάθος κάποιοι αν πιστεύουν ότι θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω, στην εποχή της χρεοκοπίας, της αναξιοπιστίας, των οριζόντιων ακοστολόγητων πολιτικών, της στασιμότητας και των κοινωνικών παντοπωλείων».

«Νίκη και μόνο νίκη!» ανέφερε η Πρόεδρος του κόμματος, υποδεικνύοντας πως αυτή θα είναι η μοναδική απάντηση σε όσους δεν θέλουν τον ΔΗΣΥ πρώτη δύναμη και θεωρούν ότι μπορούν να λαβώσουν και να διασπάσουν τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Στην ομιλία της η Αννίτα Δημητρίου δεν παρέλειψε να παραδεχτεί ότι έγιναν και λάθη και υπήρξαν αστοχίες, αναφέροντας ωστόσο πως «τα όσα μας χώρισαν ή μας πλήγωσαν…είναι αλήθεια πολύ μικρά μπροστά σε αυτά που μας ενώνουν και δεν μπορεί να μένουμε σε αυτά, ειδικά μπροστά στη μεγάλη μάχη που έχουμε να κερδίσουμε και μπροστά στις επιθέσεις που έχουμε να αντικρούσουμε».

«Και αυτή είναι μια μάχη που, κακά τα ψέματα, μπορεί να κερδηθεί μόνο με ενότητα και ομοψυχία» εξήγησε αναφέροντας πως ο ΔΗΣΥ διαθέτει την πιο δυνατή ομάδα, με τους καλύτερους και τις καλύτερες, για να πετύχει το διπλό εκλογικό στοίχημα!

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε και στα της μεταρρύθμισης της ΤΑ λέγοντας ότι η ΤΑ, για τη μεταρρύθμιση της οποίας ο ΔΗΣΥ έθεσε τις βάσεις, ήρθε η ώρα να φύγει πλέον απ’ τα χαρτιά και να μετουσιωθεί σε πράξη.

Ανέφερε επίσης ότι οι μεταρρυθμίσεις όσο εμβληματικές και εάν είναι, αποκτούν νόημα, παίρνουν σάρκα και οστά, μόνο όταν αναλαμβάνουν εκείνοι οι άνθρωποι με το μεγαλεπήβολο όραμα, το στρατηγικό πλάνο και την πίστη να τις υλοποιήσουν, υποδεικνύοντας ότι οι υποψήφιοι του ΔΗΣΥ έχουν την ικανότητα, να ηγηθούν των πόλεων τους, τη γνώση να φέρουν εις πέρας με επιτυχία την πρόκληση της μεταρρύθμισης, να αναλάβουν και να διαχειριστούν τις νέες, διευρυμένες αρμοδιότητες, να οδηγήσουν τη Λευκωσία στην πράσινη μετάβαση και τη ψηφιακή εποχή.

«Έχουν το πολιτικό βάρος και την εμπειρία να συνομιλήσουν σε διεθνές επίπεδο, να συγκεράσουν απόψεις, να συνθέσουν και να παράγουν αποτελέσματα. Οι υποψήφιοι μας έχουν την αξιοπιστία που χρειάζεται το νέο ξεκίνημα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών: εγγυώνται με το ήθος, την εντιμότητα και το κύρος τους τη χρηστή διοίκηση» πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι ειδικά η Λευκωσία αποτελεί πολύ μεγάλο διακύβευμα σε αυτή τη νέα και σύγχρονη πορεία καθώς είναι ο μητροπολιτικός Δήμος αλλά και το επιχειρησιακό κέντρο, που καλείται να βάλει στις ράγες ολόκληρη τη μεταρρύθμιση, και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει η συμπλεγματοποίηση.

«Είναι η πρωτεύουσα μας, η οποία το 2026 θα κρατάει τα ηνία της Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ και θα πρέπει να είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί τους Ευρωπαίους ηγέτες. Αυτό και μόνο συνιστά μεγάλες πολιτικές προεκτάσεις, βαρύνουσας σημασίας, ανέφερε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υποδεικνύοντας πως ο ΔΗΣΥ πρέπει να κερδίσει τον μητροπολιτικό Δήμο και πως μπορεί να το κάνει γιατί έχει την πιο δυνατή ομάδα.

«Με τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, υποψήφιο για τον νεοσύστατο θεσμό του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει την αξία του με το έργο που έχει επιτελέσει εδώ και 12 συνεχόμενα χρόνια στο τιμόνι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ιδανική επιλογή για να χειριστεί τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τη μεταρρύθμιση» όπως ανέφερε.

«Με τον Νίκο Τορναρίτη, ως κορυφαία και πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα! Γιατί σε αυτή την κρίσιμη πολιτική μάχη για τη δημαρχία της μητροπολιτικής Λευκωσίας, χρειαζόμαστε τον πιο έμπειρο μας πολιτικό. Μια αξιόπιστη προσωπικότητα με εντιμότητα και ήθος, η οποία ενώνει δυνάμεις, φέρνοντας μαζί μας το ΔΗΚΟ και τη ΔΗΠΑ. Έναν άνθρωπο που πασχίζει σε όλη του την πολιτική πορεία να υπηρετήσει τους πολίτες. Να κτίσει μέσα από τη σύνθεση και τη συναίνεση. Μια καθαρή υποψηφιότητα που δεν δίστασε να μπει στη μάχη όταν του ζητήθηκε. Μια καθαρή υποψηφιότητα απέναντι στις συγκεκαλυμμένες επιλογές της αριστεράς, που παρουσιάζονται και συστήνονται παραπλανητικά υπό τον μανδύα της δήθεν ανεξάρτητης επιλογής. Μια ηχηρή πολιτική απάντηση, ευρωπαϊκής εμβέλειας, απέναντι στο ΑΚΕΛ» όπως πρόσθεσε.

«Με τον Χρήστο Τσίγκη υποψήφιο για τη δημαρχία Στροβόλου, επιλογή που θεμελίωσε τη συνεργασία μας με τη ΔΗΠΑ και στηρίζεται και από την ΕΔΕΚ. Προτάσσει την έγνοια και την αγάπη του για την τοπική κοινωνία, καλός γνώστης των θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και διαχρονικός φίλος και υποστηρικτής της συνεργασίας του Κέντρου με τον Δημοκρατικό Συναγερμό».

«Με τον Χρίστο Πιτταρά ήδη επιτυχημένο δήμαρχο, ο οποίος επαναδιεκδικεί στο νεοσύστατο Δήμο Λατσιών – Γερίου. Πρωτεργάτης της ίδιας της μεταρρύθμισης, στο πρόσωπο του συγκεντρώνει μια υπερκομματική στήριξη, λόγω και της παραγωγικής θητείας του στο πηδάλιο του Δήμου».

«Με τον Λουκά Ελευθερίου, στον Δήμο Λακατάμιας, υποψηφιότητα στην οποία  αντανακλάται με τον πιο δυναμικό τρόπο η ίδια η ανανέωση! Νέος, αυτοδημιούργητος έχει διακριθεί με τη δράση του στην τοπική κοινωνία και μπορεί να φέρει τη νέα πνοή».

«Με τον Αντρέα Ιωσήφ υποψήφιο στον Δήμο Νότιας Λευκωσίας – Ιδαλίου. Το καταξιωμένο μας στέλεχος, με εμπειρία στα κοινά και διαχρονικό ενδιαφέρον για το καλώς νοούμενο συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, με καίριες παρεμβάσεις και υπό τη δημοσιογραφική του ιδιότητα».

«Με όλους τους υποψήφιους μας, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, δίνουμε τη μάχη για την πρωτιά» είπε καταλήγοντας η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αναφέροντας ότι «ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι εδώ ενωμένος και δυνατός, πρωταγωνιστής και νικητής».

Από την πλευρά του ο Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗΣΥ Λευκωσίας, Αρίσταρχος Αριστάρχου, απηύθυνε κάλεσμα για στήριξη των υποψηφίων του ΔΗΣΥ καλώντας παράλληλα τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να παραμερίσουν προσωπικές πικρίες.

Σημείωσε ότι, αν και κατά τη διαδικασία της επιλογής των υποψηφίων, εκφράστηκαν διαφωνίες, η Επαρχιακή Γραμματεία Λευκωσίας βρίσκεται στο πλευρό της ηγεσίας και στηρίζει τις επιλογές για το ψηφοδέλτιο. Αναφέρθηκε, ακόμα, στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι «ο ΔΗΣΥ έχει επιλέξει την καλύτερη ομάδα».

Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες.

Ο Νίκος Τορναρίτης, υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας ανέφερε ότι «είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της πορείας μου». Στις μεγάλες προκλήσεις, σημείωσε, «ενώνουμε δυνάμεις, βάζουμε τα μεγάλα πάνω από τα πρόσκαιρα και τα μικρά».

Ο Χρίστος Τσίγκης, υποψήφιος Δήμαρχος Στροβόλου ανέφερε ότι πρέπει να αποδείξουμε εμπράκτως ότι αυτή η συνεργασία έχει μέλλον, γιατί στηρίζεται σε θέσεις, αξίες σε αρχές, σε κοινά οράματα και κοινές πολιτικές.

Ο Λούκας Ελευθερίου, υποψήφιος Δήμαρχος Λακατάμιας, κάλεσε σε ανατροπή της ισχύουσας κατάστασης στο Δήμο που είναι έρμαιο του ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι «ο γνήσιος συναγερμικός κόσμος κάνει τις ανατροπές».

Ο Ανδρέας Ιωσήφ, υποψήφιος Δήμαρχος Νότιας Λευκωσίας - Ιδαλίου μίλησε για μια προσπάθεια για μετατροπή της Νότιας Λευκωσίας σε σύγχρονη περιοχή και ευχαρίστησε ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ για την υποστήριξη. Τα προβλήματα είναι κοινά, δεν έχουν κομματικό χρώμα, είπε.

Ο Χρίστος Πιτταράς, υποψήφιος Δήμαρχος Λατσιών – Γερίου, έκανε λόγο για όραμα, στρατηγική, επιμονή, μεράκι λέγοντας ότι είναι «οι βασικές συνιστώσες της επιτυχίας». Με αυτές θα συνεχίσουμε, σε συνεργασία με τον γειτονικό Δήμο Γερίου. Η συνένωση είναι ένα μεγάλο στοίχημα που δεν πρέπει να χαθεί, πρόσθεσε.

Ο Μάριος Ζαμπακίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Κυθρέας, μίλησε για χρέος ιερό και καθήκον εθνικό για τους Δημάρχους κατεχόμενων Δήμων.

Ο Ανδρέας Βραχίμης, υποψήφιος Δήμαρχος Αμμοχώστου, είπε ότι υπάρχει σήμερα ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μεγάλη πόρτα προς τη λύση του Κυπριακού. Ο Δήμος Αμμοχώστου μπορεί να έχει ρόλο στην προσπάθεια αυτή, πρόσθεσε. Προτεραιότητα, ανέφερε, είναι να επανέλθει η Αμμόχωστος στο προσκήνιο, να έχει τον ρόλο που της προσδίδουν εμμέσως πλην σαφώς τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, ως καταλύτης για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Λευκωσίας, ανέφερε ότι «είμαι περήφανος γιατί αφήνουμε την πόλη καλύτερη από ότι την είχαμε παραλάβει». Σύμφωνα με τον ίδιο αποτελεί πρόκληση η δημιουργία των επαρχιακών σχηματισμών στην ΤΑ, αλλά παράλληλα γίνεται ευκαιρία για ενιαίο σχεδιασμό. Ο ρόλος των Προέδρων των Επαρχιακών Οργανισμών δεν είναι μόνο συντονιστικός, είπε, προσθέτοντας ότι θα λαμβάνονται πολιτικές αποφάσεις που αφορούν κρίσιμα ζητήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top