ΔΙΕΘΝΗ

Μελβούρνη: Η Ελληνική Σημαία κυματίζει στη Federation Square

Μελβούρνη: Η Ελληνική Σημαία κυματίζει στη Federation Square

Στην Πλατεία Federation η ελληνική σημαία κυματίζει για ένα 24ωρο δίπλα στην σημαία της Αυστραλίας και εκείνες των Αβορίγινων, ενώ στην ηλεκτρονική οθόνη δεσπόζει μια εικόνα της Ακρόπολης θυμίζοντας στους περαστικούς ότι είναι η Εθνική Επέτειος της Ελλάδας.

Η Επιτροπή Εθνικής Επετείου της Βικτώριας πραγματοποίησε την τελετή έπαρση της ελληνικής σημαίας στη Federation Square. Είναι η δεύτερη εκδήλωση στη Μελβούρνη για τα 203 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης κατά της τουρκοκρατίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης αφού είχε προηγηθεί την Κυριακή η Τελετή Κατάθεσης Στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων. Υπενθυμίζεται ότι στη Μελβούρνη, η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2024.

Στη φωτογραφία, μαθητές και μαθήτριες από το Κολλέγια Oakleigh Grammar και Άγιος Γιάννης του Preston με τους εκπαιδευτικούς τους με τον τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Μελβούρνη, Εμμανουήλ Κακαβελάκη, τον πρόεδρο και την γραμματέα της Επιτροπής Εθνικής Επετείου Βικτώριας, Αντώνη Τσουρδαλάκη και Νατάσα Σπανού αντίστοιχα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Θεσσαλονικέων «Ο Λευκός Πύργος», Παύλο Μαυρουδή και τον Αντιπρόεδρο του «Συλλόγου Καλαμάτας 23 Μαρτίου», Παναγιώτη Aνδρινόπουλο που βρέθηκαν στην πλατεία Federation στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: ert.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top