ΔΙΕΘΝΗ

Μακελειό στη Μόσχα - Επιμένει ο Πούτιν: Ριζοσπάστες ισλαμιστές οι δράστες - Είναι συνέχεια των επιθέσεων από τους ναζί του Κιέβου

Μακελειό στη Μόσχα - Επιμένει ο Πούτιν: Ριζοσπάστες ισλαμιστές οι δράστες - Είναι συνέχεια των επιθέσεων από τους ναζί του Κιέβου

Σε ένα νέο διάγγελμα, το δεύτερο μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δείχνοντας και πάλι τους Ουκρανούς πίσω από το λουτρό αίματος με τους 139 νεκρούς έως τώρα.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το μακελειό στη Μόσχα ήταν συνέχεια των επιθέσεων των ναζί του Κιέβου. Παραδέχθηκε, πάντως, ότι οι δράστες είναι ριζοσπάστες ισλαμιστές και έσπευσε να επισημάνει ότι θα εξεταστεί ποιος τους έδωσε εντολές, είπε ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες και προσέθεσε πως οι δράστες ήθελαν να διαφύγουν στην Ουκρανία.

 

«Ήταν μέρος του εκφοβισμού που μας ασκούν και κομμάτι της επίθεσης που οργανώνουν από το 2014 οι ναζί του Κιέβου σε βάρος της Ρωσίας» δήλωσε ο Πούτιν για την τρομοκρατική επίθεση.


«Μας ενδιαφέρει ποιος επωφελείται από αυτό», δήλωσε.

 
«Αυτή η θηριωδία μπορεί να είναι απλώς ένας κρίκος σε μια σειρά προσπαθειών από το 2014 από τα χέρια του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου» είπε, επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος.

 
«Αυτοί που σχεδίασαν την επίθεση ήλπιζαν να σπείρουν τον πανικό και τη διχόνοια στην κοινωνία μας, αλλά συνάντησαν την ενότητα και την αποφασιστικότητα να αντισταθούμε σε αυτό το κακό» τόνισε.

Οι επόμενες κινήσεις του Ρώσου προέδρου και το μέλλον του πολέμου στην Ουκρανία απασχολούν ολοένα και περισσότερο τους διεθνείς αναλυτές που εκφράζουν αγωνία για κλιμάκωση επιθέσεων του Κρεμλίνου που ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει ως αφορμή το μακελειό στη Μόσχα για περαιτέρω όξυνση των σχέσεων με την Ουκρανία. 

Η επιμονή Πούτιν στην ουκρανική ανάμειξη παρατηρείται παρά το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Το πρώτο πύρινο μήνυμα 

 
Στην πρώτη επίσημη δημόσια τοποθέτηση μετά την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο, στα περίχωρα της Μόσχας, είχε προχωρήσει πριν από ένα 48ωρο ο Πούτιν, επιχειρώντας να συνδέσει το αιματοκύλισμα με την Ουκρανία. 

Στη διάρκεια της δήλωσής του, ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε αυτό που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής μια «αιματηρή και βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση», κατά την οποία «έπεσαν θύματα δεκάδες ειρηνικοί και αθώοι άνθρωποι».
 
 

Ο Πούτιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τα πληρώματα ασθενοφόρων, τους πυροσβέστες και τους διασώστες «που έκαναν τα πάντα για να σώσουν τις ζωές των ανθρώπων» και κήρυξε την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους.

Αναφερόμενος στους δράστες, τόνισε πως «κρύφτηκαν και κινήθηκαν προς την Ουκρανία, όπου τους είχε ετοιμαστεί ένα "παράθυρο" υποδοχής», προσθέτοντας πως «οι εγκληματίες βγήκαν για να σκοτώσουν εν ψυχρώ, να πυροβολήσουν Ρώσους εξ επαφής, όπως ακριβώς έκαναν κάποτε οι Ναζί. Όλοι οι δράστες, οι οργανωτές και οι εκτελεστές της τρομοκρατικής επίθεσης θα υποστούν δίκαιη τιμωρία».

Όπως σημείωσε, όλοι οι δράστες (11 τον αριθμό) βρέθηκαν και συνελήφθησαν, προσθέτοντας πως «οι εχθροί μας δεν μας διχάσουν».

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου εργάζονται για τον εντοπισμό και την αποκάλυψη ολόκληρης της βάσης των συνεργών των τρομοκρατών: εκείνων που τους παρείχαν μεταφορικά μέσα, σχεδίασαν διαδρομές διαφυγής από τον τόπο του εγκλήματος, προετοίμασαν κρυψώνες, αποθήκες όπλων και πυρομαχικών. Επαναλαμβάνω πως οι υπηρεσίες έρευνας και επιβολής του νόμου θα κάνουν τα πάντα για να διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες του εγκλήματος. Αλλά είναι ήδη προφανές ότι δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι απλώς με μια προσεκτικά, κυνικά σχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση, αλλά με μια προετοιμασμένη και οργανωμένη μαζική δολοφονία ειρηνικών, ανυπεράσπιστων ανθρώπων. Οι εγκληματίες ήρεμα και στοχευμένα έβαλαν στόχο να σκοτώσουν, να πυροβολήσουν εξ επαφής τους πολίτες μας, τα παιδιά μας» τόνισε ακόμα ο Πούτιν.

«Η Ρωσία έχει περάσει τις πιο δύσκολες δοκιμασίες περισσότερες από μία φορές, και έτσι θα γίνει και τώρα» είπε σε άλλο σημείο του διαγγέλματος ο Ρώσος πρόεδρος.

Πηγη: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top