ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Το Κίεβο συνέλαβε δύο ύποπτους ως πράκτορες της Ρωσίας - Επιχείρησαν να ανατινάξουν σιδηροδρομική γραμμή

Ουκρανία: Το Κίεβο συνέλαβε δύο ύποπτους ως πράκτορες της Ρωσίας - Επιχείρησαν να ανατινάξουν σιδηροδρομική γραμμή

Ουκρανοί αξιωματικοί ασφαλείας συνέλαβαν δύο άτομα ως ύποπτα ότι ενήργησαν για λογαριασμό της Ρωσίας επιχειρώντας να ανατινάξουν μια σιδηροδρομική γραμμή που χρησιμοποιείται για μεταφέρονται όπλα στην ανατολική Ουκρανία, στο πλαίσιο της μάχης του Κιέβου απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU).

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι όπως έγινε γνωστό είναι κάτοικοι του Κιέβου και του Χαρκόβου, είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στη σιδηροδρομική γραμμή στην περιφέρεια Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας και σχεδίαζαν να τον πυροδοτήσουν εξ αποστάσεως, αλλά συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω από αξιωματικούς της SBU, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από τη Ρωσία.

«Οι κατακτητές ήλπιζαν να καταστρέψουν οδούς ανεφοδιασμού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε όπλα, πυρομαχικά και καύσιμα», ανέφερε η SBU. Η Υπηρεσία κατέσχεσε τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων και ταυτοποίησε τον εκπαιδευτή τους ως αξιωματικό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB).

Η βόμβα επρόκειτο να πυροδοτηθεί στη διάρκεια των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών που έπληξαν σημαντικές υποδομές στις 21-22 Μαρτίου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top