ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέκταση χρόνου αίτησης σε Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών από Επ. Προσφύγων

Επέκταση χρόνου αίτησης σε Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών από Επ. Προσφύγων

Την επέκταση της περιόδου κατά την οποία μπορεί κάποιος να υποβάλει αίτηση στον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών υιοθέτησε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, σε μία μαραθώνια συνεδρίαση κατά την οποία ολοκληρώθηκε η κατ’ άρθρο συζήτηση για το περιεχόμενο της πρότασης νόμου για τον Φορέα.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, το επόμενο διάστημα θα έχουν το δικαίωμα οι Βουλευτές και οι κοινοβουλευτικές ομάδες να καταθέσουν τροπολογίες και οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα έχουν χρονικό περιθώριο μίας εβδομάδας για να μελετήσουν το τροποποιημένο κείμενο.

Ο κ. Κέττηρος ανέφερε ότι η επιμήκυνση της περιόδου κατά την οποία μπορεί να υποβάλει κάποιος αίτηση στον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών ήταν ένα αίτημα της ομάδας του ΑΚΕΛ που υιοθετήθηκε από όλα τα μέλη της Επιτροπής. Συγκεκριμένα, όπως είπε, ενώ τόσο τα προηγούμενα χρόνια όσο και στο που κατατέθηκε στην Επιτροπής, το διάστημα υποβολής αίτησης στον Φορέα για επιδότηση επιτοκίου, μετά τη λήψη δανείου ήταν έξι μήνες, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Επιτροπή, παρατάθηκε σε 12 μήνες.

«Υπήρχε και πρόνοια μέσα στην νομοθεσία», ανέφερε ακολούθως ο κ. Κέττηρος, «η οποία ακύρωνε βασικά τον σκοπό της νομοθεσίας για την είσπραξη του τέλους του 0,4% για την απώλεια χρήσης», εξηγώντας ότι άρθρο της νομοθεσίας έδινε το δικαίωμα στον Φορέα να διαθέτει αυτά τα λεφτά για σκοπούς σύναψης δανείων. «Αυτό το άρθρο που υπήρχε στην νομοθεσία διαγράφηκε επίσης με ομόφωνα την απόφαση των μελών της Επιτροπής», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν αναμένεται να υπάρξουν πολλές τροπολογίες επί του τελικού κειμένου, ο κ. Κέττηρος είπε ότι όσον αφορά το ΑΚΕΛ θα έχει κάποιες ακόμα τροπολογίες. Εξέφρασε την άποψη, όμως, ότι αυτό δε θα καθυστερήσει περισσότερο την ψήφιση της νομοθεσίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top