Επέκταση χρόνου αίτησης σε Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών από Επ. Προσφύγων

Επέκταση χρόνου αίτησης σε Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών από Επ. Προσφύγων

Την επέκταση της περιόδου κατά την οποία μπορεί κάποιος να υποβάλει αίτηση στον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών υιοθέτησε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, σε μία μαραθώνια συνεδρίαση κατά την οποία ολοκληρώθηκε η κατ’ άρθρο συζήτηση για το περιεχόμενο της πρότασης νόμου για τον Φορέα.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, το επόμενο διάστημα θα έχουν το δικαίωμα οι Βουλευτές και οι κοινοβουλευτικές ομάδες να καταθέσουν τροπολογίες και οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα έχουν χρονικό περιθώριο μίας εβδομάδας για να μελετήσουν το τροποποιημένο κείμενο.

Ο κ. Κέττηρος ανέφερε ότι η επιμήκυνση της περιόδου κατά την οποία μπορεί να υποβάλει κάποιος αίτηση στον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών ήταν ένα αίτημα της ομάδας του ΑΚΕΛ που υιοθετήθηκε από όλα τα μέλη της Επιτροπής. Συγκεκριμένα, όπως είπε, ενώ τόσο τα προηγούμενα χρόνια όσο και στο που κατατέθηκε στην Επιτροπής, το διάστημα υποβολής αίτησης στον Φορέα για επιδότηση επιτοκίου, μετά τη λήψη δανείου ήταν έξι μήνες, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Επιτροπή, παρατάθηκε σε 12 μήνες.

«Υπήρχε και πρόνοια μέσα στην νομοθεσία», ανέφερε ακολούθως ο κ. Κέττηρος, «η οποία ακύρωνε βασικά τον σκοπό της νομοθεσίας για την είσπραξη του τέλους του 0,4% για την απώλεια χρήσης», εξηγώντας ότι άρθρο της νομοθεσίας έδινε το δικαίωμα στον Φορέα να διαθέτει αυτά τα λεφτά για σκοπούς σύναψης δανείων. «Αυτό το άρθρο που υπήρχε στην νομοθεσία διαγράφηκε επίσης με ομόφωνα την απόφαση των μελών της Επιτροπής», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν αναμένεται να υπάρξουν πολλές τροπολογίες επί του τελικού κειμένου, ο κ. Κέττηρος είπε ότι όσον αφορά το ΑΚΕΛ θα έχει κάποιες ακόμα τροπολογίες. Εξέφρασε την άποψη, όμως, ότι αυτό δε θα καθυστερήσει περισσότερο την ψήφιση της νομοθεσίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται για πέμπτη μέρα η Μέση Ανατολή - Νεκρή 11χρονη από πτώση θραυσμάτων στο Κουβέιτ - «Χτυπήθηκαν» προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι και βάση στο Κατάρ

LIVE: Φλέγεται για πέμπτη μέρα η Μέση Ανατολή - Νεκρή 11χρονη από πτώση θραυσμάτων στο Κουβέιτ - «Χτυπήθηκαν» προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι και βάση στο Κατάρ

Στη δίνη του πολέμου βυθίζεται η Μέση Ανατολή, εγείροντας φόβους ότι η σύρραξη θα ξεφύγει σε περιφερειακό πόλεμο, με απρόβλεπτες διαστάσεις για τη σταθερότητα ορισμένων κρατών και τη διεθνή οικονομία. Το Ιράν έπληξε την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία, με τον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) να προαναγγέλλει αντίποινα «θα ανταποδώσουμε σύντομα με νέο κύμα χτυπημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

BEST OF TOTHEMAONLINE