ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η απάντηση της Αστυνομίας στις συντεχνίες για τη Διαταγή Επιχείρησης κατά του εγκλήματος

Η απάντηση της Αστυνομίας στις συντεχνίες για τη Διαταγή Επιχείρησης κατά του εγκλήματος

Σε σχέση με τη Διαταγή Επιχείρησης για πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος σε Παγκύπρια βάση και τις αντιδράσεις, που υπήρξαν από το Σύνδεσμο Αστυνομίας Κύπρου και τις Κλαδικές Αστυνομικών, η Αστυνομία Κύπρου ανακοινώνει ότι:

Την τρέχουσα περίοδο, η Αστυνομία καλείται να διαχειριστεί σωρεία ζητημάτων που άπτονται της δημόσιας τάξης και της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας μας, όπως η απειλή της τρομοκρατίας, η πρόληψη και καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές, τα πολύ σοβαρά ζητήματα ασφάλειας που απορρέουν από τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, καθώς και το πρόσφατο τρομοκρατικό κτύπημα στη Ρωσία.

Είναι γνωστό σε όλους το μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουμε, το οποίο σε συνδυασμό με την πολλαπλότητα των αστυνομικών καθηκόντων που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας, λειτουργεί ανασταλτικά στην προσπάθεια κάλυψης των καθηκόντων αυτών από τα υφιστάμενα μέλη πρώτης γραμμής.

Έτσι, για κάλυψη των αυξημένων αναγκών, έχουν κληθεί, ανάμεσα σε άλλα μέλη και τα μέλη που εργάζονται σε γραφειακό ωράριο (0700 – 1430), να συνδράμουν προσωρινά κατά τον ελάχιστο βαθμό, στο έργο της αστυνόμευσης, ώστε η Αστυνομία Κύπρου να μπορέσει να ανταπεξέλθει των ιδιαίτερα αυξημένων αυτών αναγκών. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από διαβούλευση με τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Επαρχιών και αφού λήφθηκαν υπόψη οι προσωπικές και άλλες περιστάσεις των επηρεαζόμενων μελών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τη λήψη της απόφασης σταθμίστηκε ότι ο μέγιστος χρόνος απασχόλησης κάθε μέλους της Αστυνομίας, στο εν λόγω επιχειρησιακό πλάνο, για την περίοδο από 22.3.2024 μέχρι 22.5.2024, θα κυμαίνεται από δύο μέχρι τέσσερα καθήκοντα, χρονικής διάρκειας εφτά ωρών ανά καθήκον, σε διάστημα δύο μηνών και για το οποίο θα απολαύσουν ανάλογο χρόνο ανάπαυσης, σύμφωνα με τους σχετικούς Κανονισμούς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top