ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Την Παρασκευή η απόφαση στη δίκη

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Την Παρασκευή η απόφαση στη δίκη

Η ώρα της ετυμηγορίας δικαστών και ενόρκων για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή. Σήμερα έκλεισε ο κύκλος των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης και το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη για να εκδώσει την απόφασή του επί της ενοχής η ή μη των 26 κατηγορουμένων.

Έχει προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέα της έδρας για την απαλλαγή του 55χρονου Ηλία Μίχου για το αδίκημα του βιασμού της ανήλικης, της μαστροπείας με τη μορφή του εξαναγκασμού αλλά και της εμπορίας ανθρώπων. Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχτεί ένοχος ο 55χρονος για τέσσερα άλλα αδικήματα. Αυτά είναι: Διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου, κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών, διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται όπως και για οπλοφορία.

Την ίδια στιγμή, η εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ της πλήρους ενοχής της μητέρας της ανήλικης. Όπως φέρεται να ανάφερε η εισαγγελική λειτουργός στην κεκλεισμένων των θυρών δίκη η 38χρονη κατηγορούμενη μητέρα θα πρέπει να κηρυχτεί ένοχη για μαστροπεία σε βάρος της ίδιας της κόρης της και μάλιστα με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου, για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας αλλά και για εκβίαση σε βάρος της πρώην σήμερα συζύγου του Ηλία Μίχου. Ακόμη η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των υπολοίπων 24 κατηγορουμένων της υπόθεσης πλην ενός λόγω αμφιβολιών.

Όπως είναι γνωστό η εισαγγελική πρόταση δεν δεσμεύει το δικαστήριο, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο να αποφανθεί επί της ενοχής των κατηγορουμένων αλλά και για τις ποινές που θα επιβληθούν. Δικαστές και ένορκοι θα ανακοινώσουν την απόφασή τους επί της ενοχής την ερχόμενη Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top