Υποχρεωτική προδημοτική: Μειώθηκε το ηλικιακό όριο - Πότε ξεκινούν οι συμπληρωματικές εγγραφές

Υποχρεωτική προδημοτική: Μειώθηκε το ηλικιακό όριο -  Πότε ξεκινούν οι συμπληρωματικές εγγραφές

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) πληροφορεί τους γονείς/κηδεμόνες ότι, η Βουλή των Αντιπροσώπων στη συνεδρία της, με ημερομηνία 21.03.2024, ψήφισε τον περί Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης (Υποχρεωτική Φοίτηση και Παροχή Δωρεάν Παιδείας) (Τροποποιητικό) Νόμο του 2024, ο οποίος αναφέρεται στη σταδιακή επέκταση της δωρεάν υποχρεωτικής προδημοτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Πρόκειται για μια εξέλιξη σταθμό στην ιστορία της κυπριακής εκπαίδευσης, που αναβαθμίζει σημαντικά την προδημοτική εκπαίδευση, με τεράστια παιδαγωγικά και κοινωνικά οφέλη. Ερευνητικά δεδομένα επισημαίνουν ότι, η διετής υποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση οδηγεί σε καλύτερη μαθησιακή πορεία και στην έγκαιρη διάγνωση σε θέματα αλφαβητισμού, βίας και παραβατικότητας. Παράλληλα, εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε ποιοτικά προγράμματα εκπαίδευσης και διευκολύνει την ένταξη ή την επανένταξη στην αγορά εργασίας των γονέων/κηδεμόνων.

Ως εκ τούτου, ενημερώνονται οι γονείς/κηδεμόνες, οι οποίοι επηρεάζονται από την τροποποίηση της πιο πάνω νομοθεσίας, ότι οι εγγραφές των μαθητών/ριών ηλικίας 46/12-48/12 (δηλαδή παιδιά με ημερομηνία γέννησης 01.01.2020-29.02.2020), στα Δημόσια και Κοινοτικά Νηπιαγωγεία, για τη νέα σχολική χρονιά 2024-2025, θα διεξαχθούν από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 2 Απριλίου 2024.

Οι εγγραφές θα διεξαχθούν με τον ίδιο τρόπο που έγιναν και για τα παιδιά ηλικίας 48/12-6 χρονών. Για την ομαλή διεξαγωγή των εγγραφών/μετεγγραφών, παρακαλούνται οι επηρεαζόμενοι γονείς/κηδεμόνες να ακολουθήσουν τις οδηγίες που παρουσιάζονται στο συνημμένο αρχείο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.