ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταρρύθμιση ΤΑ και ΡΙΚ στη συνάντηση Υπ. Εργασίας- συντεχνιών ημικρατικών

Μεταρρύθμιση ΤΑ και ΡΙΚ στη συνάντηση Υπ. Εργασίας- συντεχνιών ημικρατικών

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου θα έχουν το μεσημέρι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των ημικρατικών οργανισμών για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τη μετακίνηση του προσωπικού σε σχέση με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία θα γίνει στις 12.30 και ύστερα από αίτημα των συντεχνιών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Υπουργός Εργασίας και οι οργανώσεις των εργαζομένων στους ημικρατικούς οργανισμούς θα συζητήσουν και το θέμα της έγκαιρης καταβολής των μισθών του προσωπικού του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 23 Μαρτίου οι συντεχνίες του ΡΙΚ, ΕΥΡΙΚ ΟΗΟ - ΣΕΚ, ΣΥΤΥΡΙΚ ΟΗΟ - ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ -ΡΙΚ, χαρακτήριζαν γεγονός ανεπίτρεπτο για οργανισμό δημοσίου δικαίου το ενδεχόμενο να μην καταβληθούν οι μισθοί Μαρτίου στο προσωπικό του ιδρύματος λόγω καθυστέρησης στην «υποβολή του προϋπολογισμού του ΡΙΚ στη Βουλή», η οποία «βαραίνει ξεκάθαρα την εργοδοτική πλευρά».

Ανέφεραν επίσης ότι «η δυναμική αντίδραση των εργαζομένων πρέπει να θεωρείται και δεδομένη και παρατεταμένη μέχρι την απόδοση της αντιμισθίας των υπαλλήλων».

Σε μια άλλη εξέλιξη, το θέμα της καταβολής των μισθών Μαρτίου στο προσωπικό του ΡΙΚ περιπλέκεται περαιτέρω, καθώς οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ έχουν δεσμευτεί με δικαστική απόφαση σε σχέση με την καταβολή αποζημιώσεων που έχουν επιδικαστεί σε υπόθεση αγωγής κατά του Ιδρύματος.

Οι συντεχνίες των υπαλλήλων του ΡΙΚ ανακοίνωσαν, όπως μεταδόθηκε από το Ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ότι θα κατέλθουν σε μονόωρες στάσεις εργασίας, δύο φορές κάθε μέρα, από μεθαύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα της καθυστέρησης στην καταβολή των μισθών Μαρτίου.

Οι τρεις συντεχνίες κοινοποίησαν την απόφασή τους στη Διεύθυνση και τη Διοίκηση του ΡΙΚ, με αφορμή επιστολή του Διευθυντή Προσωπικού και Διοίκησης ότι δεν έχει λυθεί το πρόβλημα με το πάγωμα των λογαριασμών του ΡΙΚ και ότι είναι πιθανόν να επηρεαστεί η μισθοδοσία του προσωπικού.

Οπως, επίσης, μεταδόθηκε, από το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών του ΡΙΚ έχουν ήδη επηρεαστεί εκατοντάδες τακτικοί συνεργάτες του ΡΙΚ, που δεν έχουν λάβει τις απολαβές τους και για τον μήνα Φεβρουάριο.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι οι απεργίες θα γίνονται καθημερινά από μεθαύριο, τις ώρες 13:30 - 14:30 και 20:00 - 21:00.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top