ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Φεβρουάριο

Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Φεβρουάριο

Οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών έφτασαν τους 115.421 τόνους τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας αύξηση 7,1% σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2023, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη η Στατιστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, άνοδος σημειώθηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε πλοία (48,2%) και σε αεροπλάνα (8,7%), καθώς και στις πωλήσεις ασφάλτου (62,9%), βαρέος και ελαφρού μαζούτ (46,1% και 15,2% αντίστοιχα), βενζίνης (9,5%) και πετρελαίου κίνησης (9,3%).

Αντίθετα, μείωση καταγράφηκε στις πωλήσεις κηροζίνης (-34,5%), πετρελαίου θέρμανσης (-24%) και υγραερίου (-12,6%).

Όσον αφορά ειδικότερα στις πωλήσεις από πρατήρια πετρελαιοειδών, αυτές παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 4,2% στους 55.909 τόνους.

Οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2024 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2024 σημείωσαν άνοδο 5,2%. Ενδεικτικά, αυξήθηκαν οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης (3,8%) και βενζίνης (1,6%) ενώ μειώθηκαν οι προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα (-4,9%).

Τα ολικά αποθέματα πετρελαιοειδών στο τέλος Φεβρουαρίου 2024 μειώθηκαν κατά 13,4% σε σχέση με το τέλος του προηγούμενου μήνα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιώνΑυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top