ΔΙΕΘΝΗ

Είναι επίσημο: Σε αυτή την πολιτεία απαγορεύεται η χρήση social media από παιδιά κάτω των 14 ετών

Είναι επίσημο: Σε αυτή την πολιτεία απαγορεύεται η χρήση social media από παιδιά κάτω των 14 ετών

Aνάμεσα στις αμερικανικές πολιτείες που αυστηροποιούν τη νομοθεσία για τη χρήση των social media από ανηλίκους είναι η Φλόριντα, που μόλις προχώρησε σε νέα απόφαση: Ο γερουσιαστής Ron DeSantis υπέγραψε ένα νέο νομοσχέδιο που απαγορεύει τη δημιουργία λογαριασμών από παιδιά και εφήβους κάτω των 14 ετών. Ο νόμος τίθεται σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου του 2025, οπότε οι ήδη υπάρχοντες λογαριασμοί θα πρέπει να διαγραφούν μέσα σε 90 ημέρες.

Οι έφηβοι 14 και 15 ετών θα συνεχίσουν να έχουν το δικαίωμα να δημιουργούν λογαριασμούς, μόνο όμως με γονική συναίνεση. Ο νόμος δεν διευκρινίζει ποιες ακριβώς πλατφόρμες αφορά, ωστόσο καθορίζει τα κριτήρια με τα οποία αυτές επιλέγονται, όπως η δυνατότητα που δίνουν στους χρήστες να παρακολουθούν το περιεχόμενο και τη δραστηριότητα άλλων χρηστών, οι εξατομικευμένοι αλγόριθμοι και το απεριόριστο scrolling. Ως προϋπόθεση τίθεται επίσης οι χρήστες να επιβεβαιώνουν ότι είναι άνω των 18 ετών προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε ιστοσελίδες με πορνογραφικό και σεξουαλικό περιεχόμενο (αν και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η δήλωση ηλικίας από την πλευρά τους θα γίνεται με απόλυτη ειλικρίνεια).

Ο νόμος δεν διευκρινίζει ποιες ακριβώς πλατφόρμες θα αφορά, ωστόσο καθορίζει τα κριτήρια με τα οποία αυτές επιλέγονται, όπως η δυνατότητα που δίνουν στους χρήστες να παρακολουθούν το περιεχόμενο και τη δραστηριότητα άλλων χρηστών, οι εξατομικευμένοι αλγόριθμοι και το απεριόριστο scrolling.

Σε κάθε περίπτωση, αν διαπιστωθεί παραβίαση, το πρόστιμο που έχει καθοριστεί για κάθε μία από αυτές ανέρχεται στα 10.000 δολάρια. Μάλιστα και ένας γονέας ή κηδεμόνας ανηλίκου θα μπορεί να ζητήσει από μια πλατφόρμα να διαγράψει έναν λογαριασμό, αίτημα που θα πρέπει να ικανοποιείται μέσα σε πέντε ημέρες.

Στο πλαίσιο των περιορισμών στη χρήση των social media είναι και το νέο νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στην προσπάθεια να πιέσει την ιδιοκτήτρια κινεζική εταιρεία του TikTok, ByteDance, να το πουλήσει, διαφορετικά θα κόψει την πρόσβασή του από αμερικανικά κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με νέο άρθρο του Time, πρόκειται απλά για ένα πρόσχημα για την απαγόρευση του TikTok, όπως επιβεβαίωσε και ο βουλευτής του Τέξας Dan Crenshaw. Ωστόσο, το περιοδικό σχολιάζει ότι μια τέτοια απόφαση θα στερούσε από εκατοντάδες εκατομμύρια Αμερικανούς μια πλατφόρμα μέσα από την οποία επικοινωνούν μεταξύ τους και με τον υπόλοιπο πλανήτη, εκφράζονται ελεύθερα και, κάποιοι από αυτούς, βιοπορίζονται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top