ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΒΕ: Διοργάνωσε με επιτυχία το «Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών»

ΚΕΒΕ: Διοργάνωσε με επιτυχία το «Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών»

Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) διοργάνωσε σήμερα με επιτυχία Επιχειρηματικό Φόρουμ «Κύπρος-Εσθονία: Προώθηση διμερών συνεργασιών», στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης της ΑΕ Προέδρου της Εσθονίας, κ. Alar Karis, στην Κύπρο.

Βασική επιδίωξη της εκδήλωσης είναι η ενδυνάμωση των διακρατικών σχέσεων και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ κυπριακών και εσθονικών επιχειρήσεων στους τομείς της Ναυτιλίας, της Κυβερνοασφάλειας και της Πληροφορικής.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, κ. Σταύρος Σταύρου τόνισε τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της Κύπρου και της Εσθονίας, ως μέλη της ΕΕ. Θα πρέπει ανέφερε να αξιοποιηθούν αυτές οι συνέργειες για να προωθήσουν τη μακροπρόθεσμη συνεργασία και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες σε διάφορους τομείς.

Ο Πρόεδρος της Εσθονίας στο χαιρετισμό του ανάφερε ότι υπάρχουν πολλοί τομείς όπου οι Εσθονοί θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κύπρο. Τόνισε ότι η Κύπρος αποτελεί ένα ελκυστικό επιχειρηματικό κέντρο λόγω της στρατηγικής της τοποθεσίας και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που υποστηρίζεται από το κοινό δίκαιο. Είναι ένα κέντρο για διεθνείς επιχειρήσεις, με σύγχρονη υποδομή και επαγγελματίες με εξειδικευμένες γνώσεις.

Ένας τομέας όπου θα μπορούσαμε να αυξήσουμε σημαντικά τη συνεργασία μας είναι η Ναυτιλία. Επιπλέον, και οι δύο χώρες αξιολογούν τη ψηφιακή επιχειρηματικότητα, η οποία βοηθά στην αύξηση της παραγωγικότητας και έτσι στην κερδοφορία. Τόνισε ότι η Εσθονία έχει μεγάλη εμπειρία στη ψηφιοποίηση: έχουμε ψηφιοποιήσει την πλειονότητα των δημοσίων μας υπηρεσιών και αναπτύσσουμε υπηρεσίες που δεν θα υπάρξουν ποτέ σε χαρτί. Οι εσθονικές εταιρείες εξάγουν αυτή τη γνώση και είναι πάντα έτοιμες να μοιραστούν την εμπειρία και με τους Κύπριους.

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Νικόδημος Δαμιανού, και ο Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Δημήτρης Σκουρίδης, παρουσίασαν το οικοσύστημα της Κύπρου, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητές της χώρας μας ως αναδυόμενος κόμβος στην έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Ακολούθησε ομιλία από την Υφυπουργό Ναυτιλίας, κα Μαρίνα Χατζημανώλη, η οποία ανέδειξε τις ευκαιρίες και τις προοπτικές ανάπτυξης του Ναυτιλιακού τομέα στην Κύπρο.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Ναυτιλιακού Συμπλέγματος της Εσθονίας και των ευκαιριών για την ανάπτυξη συνεργασιών από δύο διακεκριμένες εκπροσώπους της Εσθονίας, τις κα Riina Palu και κα Merit Kindsigo. Η εκδήλωση έκλεισε με μια σύντομη παρουσίαση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών των 11 επιχειρήσεων που συνόδευαν τον Εσθονό Πρόεδρο.

Στα πλαίσια του φόρουμ πραγματοποιήθηκαν κατ' ιδίαν συναντήσεις μεταξύ Κυπριακών και Εσθονικών επιχειρήσεων από τους τομείς της Ναυτιλίας, της Κυβερνοασφάλειας και της Πληροφορικής.

Στο Επιχειρηματικό Φόρουμ έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από την επιχειρηματική και επιστημονική κοινότητα και το δημόσιο τομέα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση στο Ισραήλ: Αποκαταστάθηκαν οι πτήσεις από και προς Κύπρο – Όλες οι πληροφορίες

Από πυροβόλο όπλο ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί σε οικία στο Φρέναρος - Δεν υποψιάζεται κανένα ο 36χρονος

Ψάχνουν τα κλειστά κυκλώματα για την έκρηξη σε υπό ανακαίνιση ξενοδοχείο - Λαμβάνουν καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες

Πόλος έλξης η Κύπρος αλλά…μειώθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό - Οι μεγαλύτερες αγορές και τα ποσά που ξόδεψαν

Έχεις φάρμακα που θες να πετάξεις; Θα μπορείς σε κάδους στα φαρμακεία - Ποια θα εξαιρούνταιLIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

LIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, αναρωτώμενος αν το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top