ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΒΕ: Διοργάνωσε με επιτυχία το «Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών»

ΚΕΒΕ: Διοργάνωσε με επιτυχία το «Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών»

Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) διοργάνωσε σήμερα με επιτυχία Επιχειρηματικό Φόρουμ «Κύπρος-Εσθονία: Προώθηση διμερών συνεργασιών», στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης της ΑΕ Προέδρου της Εσθονίας, κ. Alar Karis, στην Κύπρο.

Βασική επιδίωξη της εκδήλωσης είναι η ενδυνάμωση των διακρατικών σχέσεων και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ κυπριακών και εσθονικών επιχειρήσεων στους τομείς της Ναυτιλίας, της Κυβερνοασφάλειας και της Πληροφορικής.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, κ. Σταύρος Σταύρου τόνισε τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της Κύπρου και της Εσθονίας, ως μέλη της ΕΕ. Θα πρέπει ανέφερε να αξιοποιηθούν αυτές οι συνέργειες για να προωθήσουν τη μακροπρόθεσμη συνεργασία και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες σε διάφορους τομείς.

Ο Πρόεδρος της Εσθονίας στο χαιρετισμό του ανάφερε ότι υπάρχουν πολλοί τομείς όπου οι Εσθονοί θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κύπρο. Τόνισε ότι η Κύπρος αποτελεί ένα ελκυστικό επιχειρηματικό κέντρο λόγω της στρατηγικής της τοποθεσίας και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που υποστηρίζεται από το κοινό δίκαιο. Είναι ένα κέντρο για διεθνείς επιχειρήσεις, με σύγχρονη υποδομή και επαγγελματίες με εξειδικευμένες γνώσεις.

Ένας τομέας όπου θα μπορούσαμε να αυξήσουμε σημαντικά τη συνεργασία μας είναι η Ναυτιλία. Επιπλέον, και οι δύο χώρες αξιολογούν τη ψηφιακή επιχειρηματικότητα, η οποία βοηθά στην αύξηση της παραγωγικότητας και έτσι στην κερδοφορία. Τόνισε ότι η Εσθονία έχει μεγάλη εμπειρία στη ψηφιοποίηση: έχουμε ψηφιοποιήσει την πλειονότητα των δημοσίων μας υπηρεσιών και αναπτύσσουμε υπηρεσίες που δεν θα υπάρξουν ποτέ σε χαρτί. Οι εσθονικές εταιρείες εξάγουν αυτή τη γνώση και είναι πάντα έτοιμες να μοιραστούν την εμπειρία και με τους Κύπριους.

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Νικόδημος Δαμιανού, και ο Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Δημήτρης Σκουρίδης, παρουσίασαν το οικοσύστημα της Κύπρου, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητές της χώρας μας ως αναδυόμενος κόμβος στην έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Ακολούθησε ομιλία από την Υφυπουργό Ναυτιλίας, κα Μαρίνα Χατζημανώλη, η οποία ανέδειξε τις ευκαιρίες και τις προοπτικές ανάπτυξης του Ναυτιλιακού τομέα στην Κύπρο.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Ναυτιλιακού Συμπλέγματος της Εσθονίας και των ευκαιριών για την ανάπτυξη συνεργασιών από δύο διακεκριμένες εκπροσώπους της Εσθονίας, τις κα Riina Palu και κα Merit Kindsigo. Η εκδήλωση έκλεισε με μια σύντομη παρουσίαση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών των 11 επιχειρήσεων που συνόδευαν τον Εσθονό Πρόεδρο.

Στα πλαίσια του φόρουμ πραγματοποιήθηκαν κατ' ιδίαν συναντήσεις μεταξύ Κυπριακών και Εσθονικών επιχειρήσεων από τους τομείς της Ναυτιλίας, της Κυβερνοασφάλειας και της Πληροφορικής.

Στο Επιχειρηματικό Φόρουμ έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από την επιχειρηματική και επιστημονική κοινότητα και το δημόσιο τομέα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top