LIKE ONLINE

Το πιο μοναχικό σπίτι στον κόσμο: Που βρίσκεται και ο λόγος που δεν επιτρέπονται οι τουρίστες - Δείτε βίντεο

Το πιο μοναχικό σπίτι στον κόσμο: Που βρίσκεται και ο λόγος που δεν επιτρέπονται οι τουρίστες - Δείτε βίντεο

Στις απέραντες εκτάσεις του ωκεανού, υπάρχει ένα απομονωμένο νησί γνωστό ως Skalmen, όπου βρίσκεται αυτό που πολλοί έχουν ονομάσει το πιο μοναχικό σπίτι του κόσμου.

Αυτό το μοναδικό ακίνητο, που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Δυτικής Νορβηγίας, δυτικά του Τρόντχαϊμ, στέκεται μοναχικό στο φόντο της θάλασσας, δύο ώρες από την πλησιέστερη πόλη ή το αεροδρόμιο.

Το ταξίδι στο Skalmen δεν είναι για τους αδύναμους. Οι επισκέπτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν αυτό το απομακρυσμένο καταφύγιο πρέπει να επιβιβαστούν σε ένα ταξίδι που περιλαμβάνει δύο ξεχωριστά πλοία, ακολουθούμενο από ένα τελικό ταξίδι με βάρκα , για να φτάσουν στο νησί. Η μόνη κατασκευή που υποδέχεται όσους κάνουν το ταξίδι είναι ένας απόκοσμος, ετοιμόρροπος παλιός φάρος που μοιάζει να ψιθυρίζει ιστορίες μοναξιάς και μυστηρίου.

Το Skalmen είναι το πιο απομακρυσμένο νησί του αρχιπελάγους του, προσφέροντας απαράμιλλη απομόνωση. Σε τέτοιο βαθμό, που οι επισκέπτες απαγορεύονται για μήνες κάθε φορά, ιδίως μεταξύ Μαΐου και τέλους Ιουλίου, όταν το νησί μετατρέπεται σε προστατευόμενο καταφύγιο πτηνών, εντελώς απαγορευμένο για τους εξωτερικούς επισκέπτες.

Το Skalmen αιχμαλώτισε τις καρδιές ενός ζευγαριού που είδε πέρα από τη μοναξιά του την απαράμιλλη ομορφιά και την ηρεμία του. Επένδυσαν 100.000 ευρώ για να το κάνουν δικό τους, τιμή που ξεπέρασε κατά πολύ την αρχική αγοραία αξία. Το νησί, που αρχικά είχε καταχωριστεί για 41.000 ευρώ, έγινε το επίκεντρο ενός πολέμου προσφορών, που τελικά πωλήθηκε σχεδόν δυόμισι φορές πάνω από την τιμή του.

Αυτό το νησί αποτελεί παράδειγμα των ακραίων καταστάσεων στις οποίες φτάνουν τα άτομα για να βρουν το τέλειο κομμάτι μοναξιάς τους. Σε έναν κόσμο όπου η ιδιωτική ζωή και η ηρεμία είναι όλο και πιο περιζήτητες αλλά και δύσκολο να βρεθούν, το Σκάλμεν αποτελεί απόδειξη για το πόσο μακριά είναι διατεθειμένοι να φτάσουν κάποιοι για να εξασφαλίσουν ένα δικό τους καταφύγιο.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιώνΑυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top