ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΒ-ΓΓ ΚΚΕ: Συζήτησαν για Κυπριακό, ευρωεκλογές και τοπική αυτοδιοίκηση

ΠτΒ-ΓΓ ΚΚΕ: Συζήτησαν για Κυπριακό, ευρωεκλογές και τοπική αυτοδιοίκηση

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε την Παρασκευή τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο. Η κ. Δημητρίου τόνισε τη σημασία συνένωσης δυνάμεων για την προάσπιση της δημοκρατίας και την προστασία των πολιτών, ενόψει «ανησυχητικών εξελίξεων» που συντελούνται ευρύτερα και ειδικότερα στην περιοχή μας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής.

Αναφερόμενη στην τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά το Κυπριακό, η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ως θετική εξέλιξη τον διορισμό προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και υπογράμμισε την προσήλωση της ε/κ πλευράς στον στόχο της επανέναρξης των συνομιλιών, προς επίτευξη λύσης στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Προστίθεται επίσης ότι υπογράμμισε την ανάγκη ενεργότερου ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

Αναμένουμε από τους εταίρους μας, τόνισε, να επιδειχθεί η ίδια αποφασιστικότητα στην περίπτωση της Κύπρου, η οποία υφίσταται τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής για πενήντα χρόνια, όπως ορθά επιδείχθηκε στην περίπτωση της Ουκρανίας.

Ο κ. Κουτσούμπας, προστίθεται «υπογράμμισε τη στάση αρχών του ΚΚΕ όσον αφορά στο Κυπριακό, ως ζήτημα εισβολής και κατοχής. Εξέφρασε, παράλληλα, ανησυχία για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και τους μεγάλους ανταγωνισμούς που εκφράζονται στη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και αλλού, οι οποίοι επηρεάζουν τις εξελίξεις και σε σχέση με το Κυπριακό».

Όπως αναφέρεται, επισήμανε ότι δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε για τον ρόλο που διεκδικεί η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή, στη βάση των πάγιων επιδιώξεών της

Κατά τη συνάντηση, αντηλλάγησαν επίσης απόψεις αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Πρόεδρος της Βουλής, συμπληρώνεται, τόνισε ότι πρέπει οι δημοκρατίες να αποτελέσουν ανάχωμα στις ακραίες ιδεολογίες και τον λαϊκισμό, αλλά και ενάντια στη διάχυτη τοξικότητα και τον κανιβαλισμό κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαινόμενα τα οποία, όπως επισήμανε, απομακρύνουν τις γυναίκες και τους νέους από την πολιτική ζωή και τα οποία χρήζουν αποτελεσματικής αντιμετώπισης μέσω νομοθετικής ρύθμισης.

Συζητήθηκαν, τέλος, θέματα που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενόψει της επικείμενης εφαρμογής της μεταρρύθμισης στην Κύπρο, καθώς και θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τον κ. Κουτσούμπα συνόδευαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Σεμίνα Διγενή, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Ζήσης Λυμπερίδης και Γιάννης Μανουσογιαννάκης, καθώς και ο Κώστας Γουλιάμος, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και τ. πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top