ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2024: Πάνω από 2.000 οι αιτήσεις για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους σε μια μέρα- Αναλυτικά τα στοιχεία ανά επαρχία

Εκλογές 2024: Πάνω από 2.000 οι αιτήσεις για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους σε μια μέρα- Αναλυτικά τα στοιχεία ανά επαρχία

Σήμερα υποβλήθηκαν στις Επαρχιακές Διοικήσεις που ήταν ανοικτές μέχρι τις 2 μ.μ., συνολικά 2.109 αιτήσεις για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους ή για μεταφορά των εκλογικών τους δικαιωμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ανά Επαρχία υποβλήθηκαν:

Λευκωσία: 631

Λάρνακα: 430

Αμμόχωστος: 176

Λεμεσός:564

Πάφος: 308

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία μέρα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους είναι η Τρίτη, 2 Απριλίου. Μετά την πιο πάνω ημερομηνία καμία νέα εγγραφή ή/και αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στους εκλογικούς καταλόγους.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν και οι νέοι που θα συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι και την 9η Ιουνίου 2024 (δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και τις 9 Ιουνίου 2006).

Για πολίτες ηλικίας μέχρι και 25 ετών, οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, μέσω της ιστοσελίδας των εκλογών στη διεύθυνση elections.gov.cy.

Οι αιτήσεις σε έντυπη μορφή υποβάλλονται στα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) και στα Κέντρα Πολίτη (ΚΕ.ΠΟ.–Κυπριακά Ταχυδρομεία).

Επίσης την Τρίτη, 2 Απριλίου 2024, τελευταία ημέρα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους και υποβολής δήλωσης για ψηφοφορία στο εξωτερικό, όλα τα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη και η Υπηρεσία Εκλογών στο Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι ανοικτά μέχρι τις 5 μ.μ..

Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, καθώς και ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης για ψηφοφορία σε εκλογικό κέντρο του εξωτερικού, θα μπορεί να υποβληθεί μέχρι και τα μεσάνυχτα της 2ας Απριλίου 2024.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ξύπνησαν» νωρίς τα κουνούπια - Οι λόγοι, τα πιο επικίνδυνα είδη και τα μέτρα πρόληψης

Γέμισαν οι βρεφοκομικοί σταθμοί λόγω του σχεδίου επιδότησης διδάκτρων – Ποιες προτάσεις εξετάζει η Κυβέρνηση

«Σαν να μπαίνει» η άνοιξη: 4+1 «μαγικές» τοποθεσίες της Κύπρου, ειδικές για επίσκεψη αυτή την εποχή – Δείτε φωτογραφίες

Στο «πόδι» περιοχή στη Λεμεσό μετά από ισχυρή έκρηξη σε αυτοκίνητο - Καταστράφηκε ολοσχερώς

Νέα άφιξη μετανάστων: Εντοπίστηκαν 2 πλοιάρια με 141 άτομα - Ανάμεσα τους και 25 παιδιάΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

Την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από κοινές δράσεις και ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και δυνατοτήτων υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στη διάρκεια δείπνου εργασίας ομάδας ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, που παρέθεσαν χθες βράδυ στη Βιέννη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel και ο Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Karl Nehammer.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top