Ταξίδεψαν τον Φλεβάρη οι Κύπριοι – Σε ποιες χώρες πήγαν διακοπές

Ταξίδεψαν τον Φλεβάρη οι Κύπριοι – Σε ποιες χώρες πήγαν διακοπές

Αύξηση κατέγραψαν τα ταξίδια που πραγματοποίησαν οι Κύπριοι κατά το μήνα Φεβρουάριο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, ενώ ο κυριότερος λόγος των ταξιδιών ήταν για διακοπές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό τον Φεβρουάριο 2024 ανήλθαν στις 114.110 σε σύγκριση με 102.001 τον Φεβρουάριο 2023, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 11,9%.

Ταυτόχρονα, σκοπός ταξιδιού των κατοίκων Κύπρου τον Φεβρουάριο 2024 ήταν κυρίως οι διακοπές με ποσοστό 70,6%, ενώ οι επαγγελματικοί λόγοι κατείχαν ποσοστό 23,4%, οι σπουδές ποσοστό 4,6% και οι άλλοι λόγοι ποσοστό 1,4%.

Μάλιστα, οι χώρες που φαίνεται να προτίμησαν να ταξιδέψουν ήταν πρώτη με διαφορά η Ελλάδα με 32,0% ή αλλιώς 36.481άτομα, το Ηνωμένο Βασίλειο με 11,6% με 13.288 άτομα και η Ιταλία με 4,6% με 5.306 άτομα.

Επίσης, 4,393 άτομα ταξίδεψαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 4,181 άτομα ταξίδεψαν στη Βουλγαρία, 4,074 άτομα στην Γερμανία και 3,727 άτομα στην Αυστρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE