Ταξίδεψαν τον Φλεβάρη οι Κύπριοι – Σε ποιες χώρες πήγαν διακοπές

Ταξίδεψαν τον Φλεβάρη οι Κύπριοι – Σε ποιες χώρες πήγαν διακοπές

Αύξηση κατέγραψαν τα ταξίδια που πραγματοποίησαν οι Κύπριοι κατά το μήνα Φεβρουάριο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, ενώ ο κυριότερος λόγος των ταξιδιών ήταν για διακοπές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό τον Φεβρουάριο 2024 ανήλθαν στις 114.110 σε σύγκριση με 102.001 τον Φεβρουάριο 2023, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 11,9%.

Ταυτόχρονα, σκοπός ταξιδιού των κατοίκων Κύπρου τον Φεβρουάριο 2024 ήταν κυρίως οι διακοπές με ποσοστό 70,6%, ενώ οι επαγγελματικοί λόγοι κατείχαν ποσοστό 23,4%, οι σπουδές ποσοστό 4,6% και οι άλλοι λόγοι ποσοστό 1,4%.

Μάλιστα, οι χώρες που φαίνεται να προτίμησαν να ταξιδέψουν ήταν πρώτη με διαφορά η Ελλάδα με 32,0% ή αλλιώς 36.481άτομα, το Ηνωμένο Βασίλειο με 11,6% με 13.288 άτομα και η Ιταλία με 4,6% με 5.306 άτομα.

Επίσης, 4,393 άτομα ταξίδεψαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 4,181 άτομα ταξίδεψαν στη Βουλγαρία, 4,074 άτομα στην Γερμανία και 3,727 άτομα στην Αυστρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE