ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: Ανάγκη διαλόγου με ΥΠΑΝ για νέο σύστημα διορισμών

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: Ανάγκη διαλόγου με ΥΠΑΝ για νέο σύστημα διορισμών

Τα αποτελέσματα των φετινών εξετάσεων που αφορούν τον κατάλογο διορισίμων, όπως και τα αντίστοιχα αποτελέσματα των προηγούμενων χρονιών, φέρνουν στην επιφάνεια την επιτακτική ανάγκη έναρξης διαλόγου μεταξύ Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και ΠΟΕΔ για το συγκεκριμένο θέμα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ερωτηθείσα σχετικά, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.

Σημείωσε ότι η διατηρηση του καταλόγου διοριστέων είναι μία από τις λύσεις που πρέπει να μπει στο τραπέζι του διαλόγου ώστε το σύστημα να μπορέσει να λειτουργήσει και μετά το 2027.

Ταυτόχρονα, είπε η κα. Βασιλείου, πρέπει μέσα από διάλογο να βρεθούν εκείνες οι λύσεις που θα διορθώνουν τις στρεβλώσεις του Νέου Συστήματος Διορισμών.

«Η Νομοθεσία ως έχει δεν μπορεί να παραμείνει γιατί θυματοποιεί τους εκπαιδευτικούς μας, με άμεσο τον κίνδυνο να έρθει η μέρα που θα ψάχνουμε εκπαιδευτικούς για τα σχολεία μας. Δεν είναι ευθύνη των εκπαιδευτικών τα λάθη του παρελθόντος και δεν θα γίνει αποδεκτή η θυματοποίηση των συναδέλφων, είτε αυτοί ανήκουν στον κατάλογο διοριστέων είτε ανήκουν στον κατάλογο διορισίμων», πρόσθεσε.

Η κα. Βασιλείου είπε ότι η ΠΟΕΔ από την πρώτη στιγμή και πριν την ψήφιση της σχετικής Νομοθεσίας του 2015, είχε προβλέψει τις στρεβλώσεις αυτές, οι οποίες επαναλαμβάνονται και επιβεβαιώνονται τις χρονιές των εξετάσεων.

«Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο αναμονής», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top