ΔΙΕΘΝΗ

Με χαμόγελο ο Κάρολος στην πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή του

Με χαμόγελο ο Κάρολος στην πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή του

Με Χαμόγελο ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ χαιρέτησε τον κόσμο που περίμενε με χαρά να τον δει να εισέρχεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ.

Ο μονάρχης φορώντας σκούρο κοστούμι και μπλε γραβάτα, χαιρέτησε τους πιστούς και στην συνέχεια με την σύζυγο του μπήκαν στο εκκλησάκι για την παραδοσιακή θεία λειτουργία της Κυριακής του καθολικού Πάσχα. Στην εκκλησία το βασιλικό ζεύγος είθισται να κάθεται σε απόσταση από τους παρευρισκόμενους και αυτό ωφελεί τον μονάρχη λόγω της κατάστασης της υγείας του ο οποίος εσκεμμένα δεν θα χαιρετήσει τους πιστούς μετά την λειτουργία.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση του μονάρχη δύο μήνες μετά τη διάγνωση του καρκίνου.

Πηγή στο παλάτι του Μπάκινγχαμ δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph ότι η προγραμματισμένη παρουσία του Βασιλιά στη θεία λειτουργία, είναι «σημάδι ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, προς την επανέναρξη των συνηθισμένων βασιλικών του καθηκόντων».

Το BBC σχολιάζει ότι αυτό δεν σηματοδοτεί την έναρξη της επιστροφής του στα δημόσια καθήκοντα, αλλά ένα προσεκτικό πρώτο βήμα σε σχέση με την σταδιακή ανάληψη των υποχρεώσεών του.

Ο Βασιλιάς έφτασε στο κάστρο με αυτοκίνητο ενώ ήδη στο παρεκκλήσι βρισκόταν ο Δούκας και η Δούκισσα του Εδιμβούργου, ο γιος τους Τζέιμς, η πριγκίπισσα Άννα και ο σύζυγός της Τίμοθι Λόρενς και η Δούκισσα του Γιορκ.

Τα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα στη βρετανική βασιλική οικογένεια αυτό το Πάσχα σχολιάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον διάδοχο του βασιλικού θρόνου Ουίλιαμ και τη σύζυγό του να έχουν ήδη αποχωρήσει από τη βρετανική πρωτεύουσα , στο εξοχικό τους στο Νόρφολκ, μετά την ανακοίνωση της Κέιτ ότι έχει διαγνώστηκε με καρκίνο.

Σε βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι είναι «τόσο περήφανος» για την πριγκίπισσα και το θάρρος της να μιλήσει δημοσίως και λέγεται ότι βρίσκεται σε «ιδιαίτερα στενή επαφή με την αγαπημένη του νύφη». Ενώ αναφέρεται ότι ο ίδιος είναι στενοχωρημένος που το πρόβλημα της υγείας του τον έχει αφήσει στο περιθώριο.

Αυτή η Κυριακή του Πάσχα για την Βασιλική οικογένεια θα είναι μια μικρή εκδοχή της παραδοσιακής συγκέντρωσης, με λιγότερα βασιλικά μέλη να δίνουν το παρόν ενώ φέτος θα παραληφθεί το Πασχαλινό μεσημεριανό γεύμα, καθώς προτεραιότητα δίνεται στην «ήπια» επιστροφή του βασιλιά, με ασφάλεια, και σταδιακή επιστροφή στα καθήκοντά του.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ απευθυνόμενος στους πιστούς στην εκκλησία του Κάρντιφ, στην έναρξη της Θείας Λειτουργίας, τους κάλεσε να προσευχηθούν για την πριγκίπισσα της Ουαλίας και τον Βασιλιά, που και οι δύο έχουν διαγνωστεί με καρκίνο.

Είπε ότι άκουσε με «συμπόνια και συμπάθεια» καθώς η Κέιτ έλεγε στον κόσμο για τη διάγνωση του καρκίνου σε ένα συγκινητικό βίντεο.

«Στη ζωή μας υπάρχουν στιγμές που μας αλλάζουν για πάντα», είπε ο Τζάστιν Γουέλμπι στον Καθεδρικό Ναό στο Κάρντιφ.

«Προσευχόμαστε για αυτήν και τον Βασιλιά και προσευχόμαστε για όλους εκείνους που υποφέρουν με τον ίδιο τρόπο».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top