ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά ΑΚΕΛ κατά ΠτΔ: «Ας παραδεχτεί ότι -και για την ακρίβεια- συνεχίζει την πολιτική Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ»

Πυρά ΑΚΕΛ κατά ΠτΔ: «Ας παραδεχτεί ότι -και για την ακρίβεια- συνεχίζει την πολιτική Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ»

Βολές εξαπέλυσε εκ νέου το ΑΚΕΛ κατά του Προέδρου Χριστοδουλίδη αναφορικά με την ακρίβεια.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, «ο κ. Χριστοδουλίδης ας παραδεχτεί ότι -και για την ακρίβεια- συνεχίζει την πολιτική Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ», προσθέτοντας παράλληλα πως, «Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και η κυβέρνησή του όχι μόνο δεν παίρνουν ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια, αλλά ενοχλούνται κι από πάνω με τις προτάσεις του ΑΚΕΛ».

Σημειώνεται ότι σε χθεσινή του γραπτή δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι, «ο κ. Χριστοδουλίδης ζει σε μια επικοινωνιακή φούσκα, όπου προφανώς δεν υπάρχει ακρίβεια, ούτε και η στοιχειώδης συναίσθηση».

Ακολουθεί αυτούσια η γραπτή δήλωση του Γιώργου Κουκουμά:

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και η κυβέρνησή του όχι μόνο δεν παίρνουν ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια, αλλά ενοχλούνται κι από πάνω με τις προτάσεις του ΑΚΕΛ.

• Ισχυρίστηκε ότι οι προτάσεις του ΑΚΕΛ είναι προεκλογικές. Όμως η πρόταση μας για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών κατατέθηκε από το 2022 και μάλιστα, το 2023 η Βουλή εκπόνησε μελέτη για την εφαρμογή του μέτρου σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Κουβέντα δεν λέει βέβαια o κ. Χριστοδουλίδης για τα ρεκόρ υπερκερδών των τραπεζών τα οποία απομυζούν από την οικονομία και την κοινωνία, μέσα από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις των επιτοκίων στα δάνεια.

• Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι προτάσεις του ΑΚΕΛ είναι ανεφάρμοστες. Όμως η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας συγκαταλέγεται στα μέτρα που πρότεινε η Κομισιόν, ενώ προεκλογικά την στήριξε και ο ίδιος ο κ. Χριστοδουλίδης.

• Επικαλέστηκε δε τη δημοσιονομική πειθαρχία και τα οικονομικά του κράτους για να απορρίψει τις προτάσεις του ΑΚΕΛ και την απαίτηση της κοινωνίας για πραγματικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας. Κρύβει όμως από τον λαό ότι το κράτος έχει αυξημένα έσοδα της τάξης του 1,5 δις ευρώ που προέρχονται και πάλι από τον λαό ο οποίος πληρώνει διπλά τον πληθωρισμό. Και βέβαια, προσποιείται ότι δεν θυμάται ότι η δημοσιονομική πειθαρχία πάει περίπατο όταν πρόκειται να χαρίσουν δεκάδες εκατομμύρια δημόσιου χρήματος σε μεγαλοεπιχειρηματίες μέσα από αστόχευτες φοροαπαλλαγές.
Αντί λοιπόν δικαιολογιών, ας είναι πιο ειλικρινής ο κ. Χριστοδουλίδης και να παραδεχτεί ότι θα συνεχίσει -και εδώ- την πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, ότι δεν πρόκειται να θίξει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ακόμα κι όταν η κοινωνία πιέζεται ασφυκτικά από την ακρίβεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκεΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top