LIKE ONLINE

Τρεις βαθύτερες αιτίες που βρίσκονται πίσω από κάθε μικροκαβγά με το ταίρι σας

Τρεις βαθύτερες αιτίες που βρίσκονται πίσω από κάθε μικροκαβγά με το ταίρι σας

Οι διαφωνίες και οι καβγάδες στις σχέσεις δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Μάλιστα, σε έναν βαθμό χρειάζονται έτσι ώστε το ζευγάρι να καταφέρνει να λύνει παρεξηγήσεις και να αποφορτίζεται. Αρκεί οι καβγάδες αυτοί να μην διαρκούν και να μην επηρεάζουν τον σεβασμό και την ειλικρίνεια ανάμεσα στα μέλη του ζευγαριου.

Ωστόσο, αν είναι πολύ συχνοί, ακόμα και μικροί σε διάρκεια ή άνευ ιδιαίτερης σημασίας φαινομενικά, μπορεί να κρύβουν πίσω τους βαθύτερες αιτίες, οι οποίες επηρεάζουν την εξέλιξη της σχέσης.

Ποιες είναι οι βασικότερες;

Τα τραύματα από άλλες σχέσεις

Εδώ εννοούμε όλες τις σχέσεις, οπότε μπορεί για τις εντάσεις στη σχέση σας να ευθύνονται ακόμη και παιδικά τραύματα. Αν ένας άνθρωπος έχει μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον με φωνές ή με σιωπή, δεν ξέρει πως να επικοινωνήσει τις ανάγκες και τα θέλω του. Ο καβγάς είναι ο μόνος τρόπος που γνωρίζει και αυτόν χρησιμοποιεί.

Ο φόβος της απόρριψης ή αλλιώς της οικειότητας

Άλλο ένα στοιχείο που έχει να κάνει με την επικοινωνία. Όταν η σχέση σοβαρεύει και το ένα μέλος αρχίζει να νιώθει πιο ευάλωτο, τότε μπορεί να ξεκινά καβγάδες, ακριβώς επειδή φοβάται την οικειότητα ή την απόρριψη από το άλλο μέλος της σχέσης. Αν δυσκολεύεται να δεχθεί την ηρεμία επειδή αυτή το φέρνει πιο κοντά στο ταίρι του, τότε σημαίνει πως φοβάται ότι αν εκφράσει τα όσα νιώθει (οικειότητα), θα βιώσει την απόρριψη.

Η ανάγκη για επιβολή και εξουσία

Με απλά λόγια θέλει να έχει το πάνω χέρι. Όταν ένας άνθρωπος επιθυμεί να ασκεί έλεγχο, θα προσπαθήσει να τον επιβάλλει με μύχιους τρόπους και φυσικά με φωνές και εντάσεις. Νιώθει πως έτσι δεν θα καταφέρει κανείς να του επιβληθεί και άρα να τον κάνει να δείξει ευάλωτος και αδύναμος.

ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top