LIKE ONLINE

Μια βρετανική εφημερίδα του 1924 προέβλεψε πώς θα είναι η ζωή σήμερα

Μια βρετανική εφημερίδα του 1924 προέβλεψε πώς θα είναι η ζωή σήμερα

Ένας ερευνητής έχει μια ολόκληρη συλλογή από αποκόμματα εφημερίδων με προβλέψεις και έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρων των χρηστών του Twitter.

Το πολύ μακρινό 1924, μια δημοφιλής τάση στις βρετανικές εφημερίδες ήταν να προβλέπουν πώς θα ήταν η ζωή μετά από 100 χρόνια - δηλαδή σήμερα. Και παραδόξως, ορισμένες από αυτές τις... κυριακάτικες προβλέψεις δεν απέχουν πολύ από την αλήθεια.

Αυτά τα άλλοτε ακριβή, άλλοτε παράξενα και άλλοτε τελείως άκυρα αποκόμματα των παλαιών εφημερίδων μοιράζεται συχνά στο X ο Paul Fairie, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Calgary. Ένα από αυτά που ξεχωρίζει και έχει τραβήξει την προσοχή των χρηστών είναι το αφιέρωμα μια εφημερίδας για την πόλη και τη ζωή του μέλλοντος.

«Αυτοκίνητα που κινούνται με μεγάλες ταχύτητες στο κέντρο της πόλης, πεζοδρόμια που αλλάζουν συνεχώς και πολυτελή οχήματα που αυξάνονται και πολλαπλασιάζονται με τρελούς ρυθμούς» γράφει ένα απόκομμα.

Μια άλλη πρόβλεψη της εφημερίδας έλεγε ότι οι νέοι θα βάψουν το δέρμα τους σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Πέρυσι, μια δημοσκόπηση της YouGov διαπίστωσε ότι πάνω από το ένα τέταρτο των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν τατουάζ.

Ένα άλλο απόκομμα αναφέρει ότι οι άνθρωποι μετά από 100 χρόνια θα ζουν μέχρι τα 100 χρόνια και όποιος είναι 75 χρονών δεν θα θεωρείται γέρος.

Δύο προβλέψεις που σίγουρα επαληθεύτηκαν είναι ότι θα υπάρξουν πολυκατοικίες με 100 ορόφους και τα οικογενειακά άλμπουμ θα αποτελούνται από βίντεο αντί για φωτογραφίες.

Μια πρόβλεψη που δυστυχώς δεν έπιασε τόπο: «οι ταινίες θα φέρουν την παγκόσμια ειρήνη».

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top