ΔΙΕΘΝΗ

Μεγαλώνει η οργή των διαδηλωτών στο Ισραήλ - «Ο Νετανιάχου δεν κάνει τίποτα για τους ομήρους»

Μεγαλώνει η οργή των διαδηλωτών στο Ισραήλ - «Ο Νετανιάχου δεν κάνει τίποτα για τους ομήρους»

Σχεδόν κάθε βράδυ Σαββάτου εδώ και πάνω από ένα χρόνο χιλιάδες Ισραηλινοί βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές της κυβέρνησης του Μπένιαμιν Νετανιάχου, πρώτα για το εξαιρετικά αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τη Δικαιοσύνη και πλέον για το ζήτημα των ομήρων στα χέρια της Χαμάς.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και τη Κυριακή οπότε και χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο στην Ιερουσαλήμ ζητώντας νέες εκλογές.

Η πλειονότητα του κόσμου, όπως σημειώνει η Deutsche Welle, δεν πιστεύει πια ότι το θέμα της απελευθέρωσης των ομήρων μπορεί να λυθεί στρατιωτικά και για αυτό ζητούν εκλογές.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη διαδήλωση εναντίον του Νετανιάχου από τότε που η Χαμάς απήγαγε τους Ισραηλινούς ομήρους. Εκτιμάται ότι περίπου 130 άνθρωποι εξακολουθούν να είναι στα χέρια της Χαμάς, αν και είναι πιθανόν ότι κάποιοι από αυτούς δεν είναι πια στη ζωή.

Εν τω μεταξύ και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ επέκρινε έντονα τον πρωθυπουργό Νετανιάχου λέγοντας πως καταστρέφει τις σχέσεις του Ισραήλ με τις ΗΠΑ και αφήνει τους ομήρους της Χαμάς στην τύχη τους. «Τα πάντα για την πολιτική, τίποτα για τη χώρα», ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο.
Αμετακίνητος στις θέσεις του είναι και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου που απορρίπτει το αίτημα για εκλογές θεωρώντας πως η χώρα του βρίσκεται μια στιγμή πριν από τη νίκη και ότι οι εκλογές θα παρέλυαν τη χώρα για οκτώ μήνες.

Σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως οι ισραηλινές δυνάμεις θα εισβάλουν στη Ράφα και θα εξοντώσουν «όλα τα τάγματα της Χαμάς για έναν και μόνο λόγο: χωρίς αυτή την κίνηση δεν υπάρχει νίκη. Η καταστροφή της Χαμάς είναι βασικός στόχος αυτού του πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής των ομήρων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, συνεχίζει η DW, οι διαδηλωτές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους.

Έχουν στήσει, μάλιστα, καταυλισμό διαμαρτυρίας με περίπου 100 σκηνές ο οποίος, όπως λένε, πρόκειται να μεγαλώσει κι άλλο τις επόμενες ημέρες. Στον καταυλισμό βρίσκονται διάφορες ισραηλινές ομάδες, μεταξύ των οποίων και τμήματα του κινήματος διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν τις μαζικές διαδηλώσεις κατά των δικαστικών μεταρρυθμίσεων πέρυσι.

Όσο για τις συνομιλίες για την πιθανότητα συνεχίζονται στο Κάιρο εδώ και εβδομάδες χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top